Σπαράγγια à la Flamande!

DSC03279

Ωρα για το μεσημεριανό γεύμα και σήμερα θα τιμήσω τα σπαράγγια που είναι η εποχή τους. Είναι πεντανόστιμα και σκοπεύω να τα ευχαριστηθώ.

Πάντα τα τελευταία χρόνια, από τότε που έμαθα πόσο υγιεινά είναι, και πόσο καλό κάνουν στα νεφρά και στα μάτια, φροντιζω να τα τιμώ και με το παραπάνω. Αφήστε που είναι ότι πρέπει και για δίαιτα γιατί είναι φτωχούλικα σε θερμίδες.

Πριν μερικές μέρες που τα έφαγα σαν σούπα σε ένα γερμανικό εστιατόριο, θυμήθηκα ότι τα άσπρα σπαράγγια που παράγονται στον Εβρο, εξάγονται κυρίως στη Γερμανία. Άρα μπορεί αυτά που έφαγα να ήταν «πατριωτάκια» 🙂
Βραστά είναι υπέροχα και γίνονται πολύ γρήγορα. Γύρω στα 15 λεπτά και είναι έτοιμα.

Αμφιταλαντευόμουνα μεταξύ ομελέτας με πράσινα σπαράγγια και άσπρα σπαράγγια αλά φλαμάντ. Τελικά προτίμησα το δεύτερο, που είναι μια τυπική βέλγικη συνταγή πασίγνωστη σε όλη τη χώρα. Έτσι μαγειρεμένα τα είχα πρωτοφάει από τον Βέλγο φίλο μου τον Τζέρεμυ. Ακολουθώντας τη συμβουλή του, σήμερα τα έβρασα και τα έβαλα σε ένα πιάτο ωραία-ωραία το ένα δίπλα στο άλλο.

Εβρασα και δύο αυγά σφιχτά τα έλιωσα με πηρούνι και τα ανακάτεψα με λιωμένο βούτυρο και μαϊντανό. Αυτό το μίγμα το έβαλα πάνω στα σπαράγγια. Έβαλα και ένα ποτήρι ωραίο αρωματικό κρασί Αλσατίας-pinot gris, όπως ακριβώς μου το είχε σερβίρει ο Τζέρεμυ τότε, και «smakelijk» (σμάκελεϊκ), καλή όρεξη στα ολλανδικά ή «bon appétit» αν προτιμάτε γαλλικά!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s