Η φάρμα των σπουργιτιών (Hof ter Musschen), Βρυξέλλες

IMG_20180629_185753_997

Το ευχάριστο εδώ στον βορρά (Βέλγιο) είναι ότι κάθε αξιόλογο μέρος το αξιοποιούν και το αναδεικνύουν στο μέγιστο βαθμό, ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή αγροικία του 17ου αιώνα μέσα σε καταπράσινες εκτάσεις.

IMG_20180629_220415_837

Κάλλιστα μπορεί να σκεφτεί κάποιος βλέποντας το ότι είναι σε κάποια εξοχή στη μέση της χώρας. Κι όμως βρισκεται μέσα στην πόλη των Βρυξελλών και απέχει μόνο μισή ώρα από το κέντρο! Σε έναν χώρο που αποτελεί ένα είδος βιότοπου, ενταγμένο στο δίκτυο Νατούρα 2000, φυσική κληρονομιά. Στον ευρύτερο χώρο των λιβαδιών συναντώνται 150 είδη φυτών!

Η “αγροικία των σπουργιτιών” (Hof ter Musschen), όπως ονομάζεται, χρονολογείται από τον 17ο αι., μαζί με τον χαρακτηριστικό της ανεμόμυλο, και έχει μετατραπεί σε χώρο συσκέψεων, συνεδρίων και εκδηλώσεων!

Φανταστείτε τώρα να μένετε κάπου εκεί (όπως κάποιοι τυχεροί φίλοι) ή να την απολαμβάνετε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου (όπως εμείς) και να μην θέλετε να τελειώσει!

6 Comments

 1. your photos are always beautiful.
  have a nice week end 🙂

  Liked by 1 person

 2. F. says:

  Κάθε φορά περιμένω να δω πού θα μας ταξιδέψεις, Ευτέρπη! Υπέροχο να μοιράζεται κάποιος μαζί σου τόσο όμορφα μέρη και λεπτομέρειες γι’ αυτά.
  Να είσαι καλά να ταξιδεύεις (κι εμάς μαζί)! 🙂

  Liked by 1 person

  1. Καλημέρα Φακιδα και σ’ευχαριστω πολύ! Χαίρομαι που ταξιδεύετε μαζί μου και το απολαμβάνετε! Καλό Σαββατοκύριακο ☺

   Liked by 1 person

 3. Μεγάλη ανοιχτή και σχεδόν επίπεδη έκταση! Τι όμπτφφη αγροικια καιπολιτιστικο κέντρο παρακαλώα! Και από τον 17ο αιώνα το κτίσμα, μάλιστα. Ξέρουν οι άνθρωποι εκεί τι θα πει να συντηρούν και να αναδεικνύουν το παλιό, Ευτέρπη μου..Εμείς, εδώ..άστα να πάνε και δεν μιλάω για αγροικίες, μιλάω και ωραιότατα παλαιά και πολλά ιστορικά κτίρια.. Τ’αφήνουμε να ρημάζουν και έπειτα τα γκρεμίζουμε κιόλας.Αυτός ο Κανόνας, υπάρχουν και εξαιρέσεις.Στην Φινλανδία που είχα πάει, από τα πρώτα πράγματα που μου τόνισαν ήταν πόσο τακτική συντήρηση κάνουν στα όντως υπέροχα και βαρειά κτήρια και κτίριά τους!! Και, με πόση περηφάνεια το λέγαν!!

  Liked by 1 person

  1. Καλημέρα Βεατρίκη! Είναι όντως εξαιρετικο και εσωτερικά επίσης. Πολλά παλιά τέτοια κτίσματα, αγροικιες, παλιά εργοστάσια, κελλαρια κρασιού, κλπ τα αναδεικνυουν με εξαιρετικές ανακαινισεις -παρεμβάσεις εδώ στο Βέλγιο. Και παντού αλλού στην Ευρώπη. Είναι στην κουλτούρα των “βελανιδοφαγων” 😉 Φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο! ☺

   Liked by 1 person

   1. Κάποια στιγμή, Ευτέρπη, να κάνεις τον κόπο, να πεις για τους«βελανιδοφάγους» Δεν το ξέρω αυτό..

    Liked by 1 person

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s