Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν

Κυριακή του Καθολικού Πάσχα σήμερα, διαφορετική όμως από τις προηγούμενες. Μετά από, σχεδόν, δυο μέρες περιορισμού κατ΄οίκον, είπα να πάρω τα πόδια μου και να βγω μια ωραία βόλτα στη γειτονιά. Νισάφι πια με όλους τους «πυροβολημένους» που θέλουν να μας κρατήσουν μέσα (εξάλλου, όπως λέει και ο φίλος μου ο Χάρης, μουρτζούφλη και μοιρολάτρη άνθρωπο δεν με λες με τίποτε – εκνευριστικά και υπέρμετρα αισιόδοξο συνεχώς, σε σημείο να εκνευρίζονται όλοι γύρω μου, με λες και με το παραπάνω – κάτι σαν τον Βουτσά στο «όλα καλά, όλα ανθηρά» 🙂 ).

Life is beautiful και δεν έχω καμία όρεξη να μην τη χαρώ. Αφήστε που έχει ήδη ξεκινήσει και η άνοιξη, όλα ανθίζουν και χρωματίζονται και μας ομορφαίνουν.

Ωραίος καιρός σήμερα, με ήλιο. Όπως και χθες. Πασχαλινός, παρότι κρύος. Γύρω από τις λίμνες, στο Αββαείο και στα παρκάκια, βλέπεις αρκετή κίνηση. Αλλος περπατάει, άλλος έχει βγάλει το μωρό με το καροτσάκι βόλτα, άλλος αθλήται, άλλος κάνει ποδήλατο, άλλος παίζει με τα πιτσιρίκια του. Σήμερα προστέθηκαν και κάποιοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι κυκλοφορούσαν με μικρά ραδιοφωνάκια στο χέρι, ακούγοντας ειδήσεις (είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι στο εξής από αυτούς που θα συναντώ, είτε έχουν τα ακουστικά είτε τα ραδιάκια, το ίδιο θα ακούνε).

Πάντα, όταν περπατάω, μ΄αρέσει να φωτογραφίζω διάφορες εικόνες που μου «κολλάνε» στο μάτι, οτιδήποτε και να είναι. Το ίδιο και σήμερα. Όμως υπήρχε μια διαφορά σήμερα. Στα τρία τέταρτα περίπου που διήρκησε η βόλτα μου, για πρώτη φορά έβλεπα κάποια βλέμματα να με κοιτούν κάθε φορά που έβγαζα μια φωτογραφία… Αισθάνθηκα λίγο άβολα, να πω την αμαρτία μου … Περίεργα…. Σε όλη τη βόλτα είδα μόνο δυο ανθρώπους να γελούν με την καρδιά τους και αυτά ήταν κάτι πιτσιρίκια που έπαιζαν με τις πάπιες.

Ευτυχώς έχει ήλιο και σου φτιάχνει αρκετά έως πολύ τη διάθεση. Τουλάχιστον συναντιέσαι για έναν καφέ μετά το μεσημέρι και μιλάς με κάποιους φίλους εδω στην ίδια γειτονιά και αστειεύεστε μέχρι και που γελάτε … Τουλάχιστον ακούς τα διάφορα «ιουιουιουιου» της police και δεν δίνεις πια σημασία.
Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν!

 

 

 

 

3 Comments

  1. marianthi says:

    Υπέροχες οι φωτογραφιές σου όπως πάντα!! 🙂 Τόσο κρίμα που συμβαίνουν ολα αυτά!! Ειναι άδικο να χάνεται το γέλιο μας!!

    Liked by 1 person

    1. Ευχαριστώ Μαριανθη μου! Όντως, αυτό συμβαίνει αλλά δεν θα αφήσουμε τίποτε κ κανένα να μας στερησει το γέλιο! 😊

      Liked by 1 person

Leave a Comment