“Αποκριάτικες και σαρακοστιανές αθηναϊκές ιστορίες”

lagana_01

H γνωστή κυρία των Αθηνών, Μέλη Καραμέλη, ετοιμαζόταν από την αρχή του μήνα για τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα. Αποκορύφωμα θα ήταν το πέταγμα του αετού.

Άνοιγε τις ντουλάπες της, έβγαζε ό,τι είχε και δεν είχε από μασκαρέματα, τα δοκίμαζε, τα διόρθωνε, στηνόταν με τις ώρες μπροστά στον καθρέφτη σαν τον “Μιχάλη Ιακωβίδη” (αγγλιστή Μάϊκλ Τζάκσον) και περιφερόταν στο τεράστιο σαλόνι της έπαυλης “Μελιζανό Residence”, σαν άλλη Κυρία με τας καμελίας αγκαζέ με την Μαντάμ Ορτάνς.

Και κάποια στιγμή ξημέρωσε και η πολυπόθητη Κυριακή της Αποκριάς και η Μέλη Καραμέλη αποφάσισε ότι θα έκανε τρελό γλέντι και διασκέδαση που θα ξεκίναγε από το σπίτι και θα κατέληγε σε όλα τα κέντρα διασκέδασης Αττικής και Πρωτευούσης! Μην ακούσω ερώτηση του στυλ “ποιος την συνόδευε σε όλα αυτά;” Η απάντηση είναι γνωστή σε όλο τον πλανήτη. Το θύμα-ήρωας Ζανό, ντυμένος και αυτός σύμφωνα με τις οδηγίες της Μέλης Καραμέλης.

Και αφού γέμισε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες και πόζες τρελές από όλες τις αποκριάτικες εξορμήσεις και παλαβομάρες που κατέβαζε η κούτρα της, σκέφτηκε να μας οδηγήσει σε καθαροδευτεριάτικο παραλήρημα ετοιμάζοντας σαρακοστιανά και μουρμουρίζοντας για τον καιρό που δεν την άφησε να αμολήσει τον ωραίο χρυσελεφάντινο αετό που είχε ετοιμάσει για να κάνει όλες τις φίλες της εκεί στην παραλιακή να σκάσουν από ζήλεια!

Ετοίμασε λοιπόν τα άπειρα φαγητά της και τα χαλβαδογλυκά της, καθάρισε την κουζίνα, την έβαλε σε τάξη, τα τοποθέτησε σε θέση “φωτογραφίζω την τέχνη μου-Στέλιος Παρλιάρος και Χρύσα Παραδείση” στυλ και μας τα κόλλησε στη φεϊσμπουκική μούρη με ένα κάρο φωτογραφίες. Βέβαια, όλα ήταν παρατεταγμένα δίπλα στο πολυμίξερ Kenwood για να μην νομίζετε ότι φτιάχνει τις δημιουργίες της με ό,τι να΄ναι, δίπλα στα χρωματιστά γιαπωνέζικα μαχαίρια μέσα στην ξύλινη θήκη και δίπλα σε όλα τα διακοσμητικά της κουζίνας τύπου Cook Chef-Oliver James και τέτοια!

Έβγαλε όλες τις σχετικές φωτογραφίες και τις ανήρτησε! Και επειδή η Μέλη Καραμέλη έχει τεράστιο κοινό που την ακολουθεί πιο πιστά και από την Μενεγάκη (μιλάμε για εκατομμύρια λαϊκ και σχόλια κάθε φορά όχι αστεία), καταλαβαίνετε τι έγινε κάτω από τις αναρτήσεις!

Ο καημός της βέβαια είναι ότι ο κακός καιρός δεν βοηθάει στο πέταγμα του αετού για να ολοκληρωθεί όλη η εικόνα της Μελο-σαρακοστιανής φιέστας. Όμως επειδή η Μέλη είναι διαόλου κάλτσα, ακούστε τί πήγε και σκαρφίστηκε: αγόρασε έναν ανεμιστήρα, πήρε τον χρυσελεφάντινο αετό της, πήγε στο τεράστιο σαλόνι της έπαυλής της και αφού άναψε τον ανεμιστήρα να φυσάει αμόλησε τον αετό στο σαλόνι και έτρεχε πέρα-δώθε με τις κοτσίδες και τα χαϊμαλιά της ανεμίζοντας τον αετό σαν άλλος Αστραπόγιαννος στον Θεσσαλικό κάμπο!

Την ίδια στιγμή ο ταλαίπωρος συμβίος Ζανό, είχε κρυφτεί σε μια γωνιά από τον φόβο του και προσευχόταν στα ουράνια να δώσει ο καλός θεούλης να ηρεμήσει η συμβία του και να γλυτώσουν τουλάχιστον κανένα έπιπλο στο σπίτι!

Nέες αποκριάτικες και σαρακοστιανές περιπέτειες της Μέλης Καραμέλη του χρονου! Stay tuned! 🙂

10426612_838768466232681_691084831049426670_n

 

4 Comments

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s