Keukenhof, Ολλανδία – Μία ημερήσια επίσκεψη στο πασίγνωστο πάρκο με τις τουλίπες

Το Keukenhof είναι γνωστό ως Κήποι με τις τουλίπες ή Πάρκο με τις τουλίπες. Είναι ο ένας από τους δύο μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους παγκοσμίως (ο άλλος βρίσκεται στο Ντουμπάι).

Το Keukenhof βρίσκεται στο Lisse, πολύ κοντά στο Άμστερνταμ και στη Χάγη. Το πάρκο περιλαμβάνει περίπου 7 εκατομμύρια λουλούδια σε μια έκταση 32 εκταρίων!

Φυσικά δεν είναι μόνο οι τουλίπες που συναντά κανείς. Αλλά επίσης και οι νάρκισσοι (τα ζουμπούλια). Βέβαια, οι τουλίπες είναι οι σταρ στην συντριπτική τους πλειοψηφία.

Υπάρχουν τόσα είδη τουλίπας, που δεν το φαντάζεται κανείς. Το πάρκο πωτολειτούργησε το 1949 για να μπορούν να έχουν έναν σταθερό χώρο έκθεσης των προϊόντων του οι Ολλανδοί ανθοκαλλιεργητές.

Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του που κατάφερε να αποτελεί ένα απο τα μεγαλύτερα αξιοθέατα όχι μόνο της Ευρώπη αλλά και όλου του κόσμου.

Είναι ανοιχτό κάθε χρόνο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, ενώ αν θέλει κάποιος να θαυμάσει τις τουλίπες θα πρέπει να το επισκεφθεί γύρω στα μέσα Απριλίου, αν και αυτο εξαρτάται και από τον καιρό.

Οι επισκέπτες έρχονται από όλο τον κόσμο για να θαυμάσουν το μοναδικό αυτό θέαμα. Υπολογίζεται ότι κάτα το διάστημα των δύο περίπου μηνών που το πάρκο είναι ανοιχτό, κατακλύζεται από ένα εκατομμύριο επισκέπτες σχεδόν.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος τί πρόκειται να συναντήσει και αν δει, μέχρι που περνάει την κεντρική είσοδο του πάρκου. Από τη στιγμή εκείνη και μέχρι να ολοκληρώσει τον γύρο των κήπων οι φωτογραφικές μηχανές παίρνουν φωτιές. Οι εικόνες είναι μοναδικές, τα χρώματα εκθαμβωτικά και μαγευτικά.

4 Comments

  1. διονύσης μάνεσης says:

    Η Φακίδα έχει δίκιο! Ταξίδι στα χρώματα! Πανέμορφη παρουσίαση ενός πανέμορφου πάρκου. Στις εξαιρετικές εντυπώσεις να προσθέσω και άλλη μία: Εκτός από το ίδιο το πάρκο που είναι εντυπωσιακό και ως προς την ομορφιά και ως προς τη φροντίδα, μας είχε εντυπωσιάσει ότι αυτά τα 30-40 χιλιόμετρα που απέχει από το Άμστερνταμ τα συνδέει (και αυτά..) ποδηλατόδρομος, έτσι που σε 2-3 ώρες φτάνεις μια χαρά! Αχ, ας μην αρχίσουμε συγκρίσεις και αρχίσει κι η στενοχώρια, ε; 🙂

    Καλό βράδυ 🙂

    Liked by 1 person

    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! 😊 Χαχα, ναι ετσι ειναι, σύγκριση καμία, οι ποδηλατοδρομοι στην Ολλανδία είναι ολόκληρη φιλοσοφία και τρόπος ζωής! Ελπίζω να ξαναπατε σύντομα και να τα ξαναχαρειτε! 😊

      Like

  2. F. says:

    Πω πω! Δεν χορταίνω να βλέπω τις φωτογραφίες σου! Τι όμορφο ταξίδι στα χρώματα! Πρέπει να πάω κάποια στιγμή! Να είσαι καλά που το μοιράστηκες μαζί μας! 🙂

    Liked by 1 person

    1. Χαίρομαι που σου αρέσει! Είναι όντως εντυπωσιακό, και από κοντά δέκα φορές καλύτερα! Εύχομαι να το πραγματοποιήσεις σύντομα το ταξίδι! 😊

      Liked by 1 person

Leave a Comment