Η Ελενίτσα, η ηλικία και η … Αλίκη.

Η Ελενίτσα, που λέτε, μπορεί να πορπατάει στα δεύτερα “–ήντα”, αλλά από τα 20 της την έχει δει Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως η Αλίκη, έτσι και αυτή δεν έχει καμία ημερομηνία λήξης “προϊόντος” και σκοπεύει μέχρι τα εκατό της να δηλώνει τηνέιτζερ! Θυμάστε τον Κωνσταντάρα στην ταινία “Κάτι κουρασμένα παλληκάρια” που έλεγε ότι η πίεση δεν ήταν δική του και αφού εχει φτάσει 18 ήταν και αυτή τηνέιτζερ??!! Ε, μάλλον παραέβλεπε ελληνικές ταινίες η Ελενίτσα και στο τέλος το πίστεψε και αυτή!
Έλα όμως που η Ελενίτσα θέλει πιο πολύ μπογιά για τα μαλλιά της από ότι βερνίκι για τα παπούτσια της! (όπως έλεγε ο Αυλωνίτης στους «Γαμπρούς της Ευτυχίας»). Και όταν της λες, “ρε Ελενίτσα συμμαζέψου, γίνεσαι απείρως γελοία έτσι όπως συμπεριφέρεσαι σαν μπεμπέκα ενώ έχεις καβατζάρει προ πολλού τα πρώτα –ήντα σε ηλικία και διπλάσιο νούμερο σε κιλά (Eλενίτσα, τρώς και τρώς και πολύ!!)”, σε κοιτάει λες και βλέπει μπροστά της τον Βελζεβούλ!

Στέκεται λοιπόν η Ελενίτσα μπροστά στον καθρέφτη της και θαυμάζεται με τις ώρες σαν τη Ζιζέλ και φτύνεται να μην ματιάσει τον εαυτό της. Και να πετάει το μαλλί από δώ και να η άλλη κοτσίδα από κεί και δώστου κομμωτήρια η Ελενίτσα για να συμμαζευτεί. Όταν δε ακούσει και κανένα ευγενικό κοπλιμέντο αβρότητας τύπου «μα τι νέα που φαίνεστε κυρία μου», η Ελενίτσα μόνο πιρουέτες στον αέρα που δεν κάνει από τη χαρά της. Και δώστου εμείς οι άλλoι από δίπλα να προσπαθούμε να κρύψουμε τα γέλια, αλλιώς είναι ικανή να μας πεί ότι ζηλεύουμε κιόλας τα νιάτα και την ομορφάδα της! Πανάθεμα την! Από «γνώθι σε εαυτόν» η Ελενίτσα, μηδέν εις το πηλίκο! (Ξύπνα Ελενίτσα! Όλες δεν φαίνονται σαράντα χρόνια μικρότερες όσο και να το επιθυμούν! Η … Αλίκη δεν κλωνοποιείται!!).

Η μπεμπέκα η Ελενίτσα λοιπόν όποτε τολμάει κανείς να κανει έστω και νύξη για την ηλικία της (ή εστω τη …δεκαετία της), κοκκινίζει, φουντώνει, αλλάζει δέκα χρώματα, αστράφτει και βροντάει σαν τον Ολυμπο και τη Γκιώνα και νομίζεις ότι θα πάθει έμφραγμα! Kαι άντε να προσπαθούμε να την καλμάρουμε, “ηρέμησε βρε Ελενίτσα θα πάθεις και τίποτε, δεν ρωτήσαμε και τίποτε τραγικό, δεν κάναμε και έγκλημα”, και άντε η Ελενίτσα να μεταμορφώνεται περισσότερο σε …Ταλιμπάν και ισλαμιστή μισογύνη Χαλίφη, και να δηλώνει με κορώνες, τύπου Κάλλας, ότι «ο άνθρωπος είναι όσο αισθάνεται και ότι η ηλικία είναι απλά και μόνο στο χαρτί»! Και άντε να σταυροκοπιόμαστε εμείς με το παραλήρημα της Ελενίτσας και άντε να της λέμε “ο άνθρωπος μπορεί να θεωρεί ότι είναι όσο αισθάνεται, αλλά αυτό απέχει χιλιοστά από το να θεωρηθεί γελοίος και να τον πάρουν όλοι στο ψιλό, όπως την αφεντιά σου κακομοίρα” και άντε να της ξαναλέμε “Ελενίτσα κοιτάξου από την κορφή μέχρι τα νύχια στον καθρέφτη και πάρτο απόφαση ότι όχι μόνο δεν περνιέσαι για 20άρα αλλά “κλίνεις” περισσότερο προς … πλισέ φούστα παρελάσεων, προσγειώσου και άσε τα όνειρα και τα παραμύθια που σκότωσαν την Κοκκινοσκουφίτσα στο τέλος”! Τίποτε … στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα! Ανένδοτη η Ελενίτσα-Ζιζέλ! Αφήστε δε, που όπου βρεθεί και όπου σταθεί ή θα περιτριγυρίζεται από συνομήλικές της για να γίνεται αυτόματα όπως λέει η σύγκριση του «κάλλους» (και του … κάλου στο μυαλό…) (αχ, κούνια που σε κούναγε Ελενίτσα – και είσαι και βαριά πανάθεμά σε και δεν βλέπω την κούνια να σε “σηκώνει”…) ή θα περιτριγυρίζεται από νεαρές κορασίδες για να “φωτίζεται” από τα νιάτα τους! Και άντε να γελά σαν την χαζή η Ελενίτσα συνέχεια και άντε να σκάει ντροπαλά χαμόγελα “γοητείας” και άντε εμείς να σηκώνουμε τα μάτια και τα χέρια στον ουρανό να μας λυπηθεί ο Μεγαλοδύναμος να μην πηδηχτούμε από το παράθυρο!

Και όσο μεγαλώνει η Ελενίτσα, τόσο να μεγαλώνει και η ψωνάρα με την ηλικία της. Και ενώ όλοι οι άνθρωποι πάνε μπροστά στην ηλικιακή τους εξέλιξη, η Ελενίτσα έχει βάλει την όπισθεν και τρέχει προς τα πίσω με χίλια! Τι να της λέμε, “μωρή μαζέψου αφού την ξέρουμε την ηλικία σου, σε ξέρουμε τόσα χρόνια, στην ίδια γειτονιά γεννηθήκαμε, στον ίδιο δρόμο μένουμε όλοι μια ζωή, μαζί σχολείο, μαζί πανεπιστήμιο”, τίποτε εκείνη. Δηλώνει ότι τελείωσε το σχολείο πολύ πιο μικρή από την κανονική ηλικία γιατί ήταν το παιδί-θαύμα! Και όταν της πετάς στα μούτρα, “μωρή μουρλή, το πιστοποιητικό γέννησης που πήραμε προχθές για να βγάλεις καινούργια ταυτότητα και έχει πάνω φαρδιά πλατιά την χρονιά της γέννησής σου και αυτό ψέματα λέει?!”, έρχεται αποστομωτική η απάντηση της Ελενίτσας, “βέβαια, επίτηδες με δήλωσαν μεγαλύτερη λόγω εξυπνάδας και ευφυίας για να τελειώσω πιο γρήγορα σχολείο”!

Αχ, καημένη Ελενίτσα, όπως λέει και το όμορφο τραγουδάκι: “…Τα καημένα τα νιάτα ιτι γρήγορα που περνούν, σαν τραγούδι ερωτικό, σαν αστέρι διαβατικό, κι όταν είναι φευγάτα, πίσω ποτέ δε γυρνούν, όπως δε γυρνά μια στιγμή στην πηγή το ποτάμι που τρέχει μ’ ορμή…”.

Αβυσσος η ηλικιακή «αρρώστια» της Ελενίτσας, φίλοι μου! Nα μου το θυμηθείτε ότι στη διαθήκη της θα ζητήσει να την ταριχεύσουν για να διατηρηθεί “άφθαρτη” στους αιώνες των αιώνων, κάτι σαν τις αιγυπτιακές μούμιες και τον τάφο της Αμφίπολης!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s