“Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου” – Χίρο Αρικάουα

80690901_10218749944237423_3177388312767758336_o

✍️ Το εξώφυλλο και ο τίτλος του ήταν αρκετά για να το αγοράσω χωρίς δεύτερη σκέψη. Και δεν απογοητεύτηκα. Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει! Ένα υπέροχο, αλληγορικό μυθιστόρημα γεμάτο συναισθήματα και νοήματα για τις σχέσεις – όχι μόνο με τα ζώα αλλά και με τους ανθρώπους..

💕 “.. δεν είμαι ο γάτος της Νορίκο.. Είμαι παντοτινά ο δικός σου γάτος, Σατόρου. Γι’αυτό δεν μπορώ να γίνω ο γάτος της Νορίκο..” 💕

📌 Γιατί, “.. μερικές φορές χρειάζεται να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα για να ανακαλύψεις ότι αυτό που έψαχνες ήταν μπροστά στα μάτια σου..”

✍️ Πρόκειται για ένα διδακτικό βιβλίο που παρουσιάζει μέσα από την αφήγηση του γάτου Νάνα, “τις έννοιες της αγάπης, της φιλίας, την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια που πρέπει να τις συνοδεύουν”. Ένα βιβλίο γεμάτο νοήματα. Ένα βιβλίο που το αφήνεις από τα χέρια σου μόνο όταν φτάσεις στην τελευταία του φράση.

📌 “.. ένα μυθιστόρημα που δείχνει πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας οι πράξεις αγάπης, μεγάλες αλλά και μικρές… Με φόντο την εναλλαγή των εποχών στην Ιαπωνία, η ιστορία του Νάνα χαρτογραφεί τα συναισθήματα που προκαλούν οι αναπάντεχες λοξοδρομήσεις της ζωής, εξυμνώντας την αξία της συντροφικότητας, της φιλίας..”

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s