Αθήνα – Χρόνια πολλά στην Ελληνική πρωτεύουσα!

Χρόνια πολλά στην Αθήνα μας για τα “γενέθλιά” της! Σαν σήμερα, πριν από 185 χρόνια, στις 18 Σεπτεμβρίου 1834, η τότε μικρή κωμόπολη των μόλις και μετά βίας 7,000 ανθρώπων, ανακηρύχθηκε επίσημη πρωτεύουσα (“Βασιλική καθέδρα και πρωτεύουσα”) του νεοσύστατου ελληνικού κράτους!

Όλοι εμείς που την λατρεύουμε και είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε και κατοικούμε στην όμορφη Αθήνα, της ευχόμαστε “Πολλούς αιώνες και χιλιετίες ακόμη”!

Μια τέτοια μέρα “εορταστική” λοιπόν, με εκνευρίζει αφάνταστα, ως Αθηναία, να διαβάζω και να “ακούω” κακεντρεχή σχόλια μέσα στη γκρίνια, τη μιζέρια και την κακομοιριά τους – μην χαλιέστε παιδιά, όσοι δεν την αγαπάτε και δεν σας αρέσει μπορείτε να επιστρέψετε στην πανέμορφη ελληνική επαρχία που έχει καθαρό αέρα και υπέροχες εξοχές.

Εξάλλου, για να πούμε και την αλήθεια, παραγίναμε πολλοί στην μικρή Αθήνα και δεν χωράμε. Όσοι είμαστε λάτρεις του τσιμέντου, του καυσαερίου και πάνω από όλα της ΙΣΤΟΡΙΑΣ της, παραμένουμε στην πρωτεύουσα και την χαιρόμαστε και την ευχαριστιόμαστε με τα όμορφα και τα άσχημά της και ΔΕΝ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΜΕ!

3 Comments

  1. best wishes to Athens!
    bye 🙂

    Liked by 1 person

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s