Φθινοπωρινή βόλτα στη Βόρεια θάλασσα – Βέλγιο

Τα Βελγικά παράλια, μήκους 65 χιλιομέτρων, εκτείνονται από την πόλη La Panne στα Βελγο-γαλλικά σύνορα μέχρι την πόλη Knokke στα Βέλγο-ολλανδικά σύνορα και διασχίζονται με τραμ, το Kusttram όπως ονομάζεται, σε μια διαδρομή που διαρκεί δύο ώρες! Το τραμ είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες. Χρησιμοποιώντας ένα ημερήσιο εισιτήριο μπορεί κανείς να κατέβει όπου θέλει, να περάσει κάποιες ώρες και να πάρει το επόμενο και να συνεχίσει. Η συχνότητα των δρομολογίων είναι κάθε 15 λεπτά!

Παρότι πολύ μικρή σε μήκος η Βελγική ακτογραμμή, οι Βέλγοι δεν εκμεταλλεύονται στο έπακρο. Δημιουργώντας 15 θέρετρα σε μια απίστευτα αμμώδη εκταση, καθένα με τον δικό του χαρακτήρα και ατμόσφαιρα, προσφέρουν την δυνατότητα σε όλους να χαρούν ισότιμα τις ακτές στη Βόρεια θάλασσα χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα μετακίνησης.

Επίσης, οι αμμώδεις παραλίες είναι ιδανικές για μικρά, αλλά και μεγάλα παιδιά, καθώς και για εξαιρετικό μαύρισμα. Σύμφωνα με τους λουόμενους, το μαύρισμα εδώ είναι πιο υγιές από το αντίστοιχο στην Νότια Ευρώπη, χάρη στην ποσότητα ιωδίου και άλατος που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Η επίσκεψη στις Βελγικά παράλια είναι πραγματικά μια εξαιρετική εμπειρία και ιδανική εκδρομή, ιδίως όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος.

received_157627368515593.jpeg

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s