“Οργώνοντας” το Αιγαίο

Αν και δεν είμαι φαν των Κυκλάδων (πλην ίσως της Σύρου και της Άνδρου, που μάλλον κατά λάθος, κατ΄εμέ, μπήκαν γεωγραφικά σε αυτό το σύμπλεγμα ), οφείλω να είμαι αντικειμενική και να αναγνωρίσω ότι οι Κυκλάδες είναι συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας, ενώ αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών παγκοσμίως.

Σήμα κατατεθέν τους οι γυμνοί βράχοι και η αντίθεση του λευκού των σπιτιών με τα μπλε (συνήθως) παράθυρα και του απέραντου γαλάζιου του Αιγαίου, όπου την τιμητική τους έχουν οι ωραίες παραλίες.

Η καλύτερη περίοδος να τις επισκεφθεί κανείς είναι ο Μάϊος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος, όπου μπορεί πραγματικά να τις εξερευνήσει με την ησυχία του, να ανακαλύψει τα κρυμμένα μυστικά τους και να τις χαρεί χωρίς τις ορδές των τουριστών του Ιουλίου και του Αυγούστου που καθιστούν αδύνατη όποια μετακίνηση.

Τί είναι αυτό που θα χαρούν πάνω από όλα όσοι επισκεφθούν τις Κυκλάδες; Εκτός από τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, αυτό που μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι το φρέσκο ψάρι και το απίθανο ξυδάτο χταποδάκι στα κάρβουνα! Καθένας με τους συνειρμούς του!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s