Σεργιανίζοντας στην πανέμορφη Κέρκυρα, την αρχόντισσα του Ιονίου

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, ότι η Κέρκυρα  διαθέτει, μακράν, την ωραιότερη πρωτεύουσα στην Ελλάδα. Η παλιά της πόλη, είναι ένα ενετικό και βενετσιάνικο αναγεννησιακό ποίημα, ανακατεμένο μα ιόνιες μυρωδιές και χρώματα. Ο τίτλος που της έχει αποδοθεί, Αρχόντισσα της Ελλάδος και Νησί του τραγουδιού, δεν είναι καθόλου υπερβολικός. Είναι το νησί στο οποίο, με το που φτάνεις, μεταφέρεσαι σε μια άλλη εποχή. Τότε που στα στενά καντούνια βολτάρανε Δόγηδες και Πριγκιποπούλες και η μουσική του μαντολίνου στόλιζε με τους ήχους της την ατμόσφαιρα.

Στην Κέρκυρα όταν βρεθείς, δεν είναι δυνατόν να μην κάνεις μια βόλτα στη Γαρίτσα θαυμάζοντας τον υπέροχο κόλπο της, πριν ανέβεις την ανηφόρα, στο δρόμο σου για την Σπιανάδα, για να αγναντέψεις το πέλαγος δίπλα από το άγαλμα του Εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Συνεχίζοντας για την παλιά πόλη θα κάνεις οπωσδήποτε μια στάση στην Άγιο. Επιβάλλεται! Ένας είναι ο Άγιος, ο Άγιος Σπυρίδωνας. Με το υπέροχο καμπαναριό του ορατό από κάθε γωνιά της πόλης. Η είσοδος στο ναό σε βάζει αυτόματα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Παρά τον κόσμο, η ησυχία που δεσπόζει είναι χαρακτηριστική. Αφού προσκυνήσεις το σκήνωμα του Αγίου, θα κατευθυνθείς στα μοναδικά και ονειρικά Μουράγια ξαναφέρνοντας στο μυαλό σου σκηνές από την ελληνική ταινία “Η Κόμισσα της Κέρκυρας” με τη Ρένα Βλαχοπούλου. Εκεί θα θαυμάσεις τα άπειρα σκαλοπάτια που σε μεταφέρουν μέσα στις γειτονιές και θα ανέβεις όσα μπορείς για να θαυμάσεις όσο περισσότερο γαλάζιο γίνεται.

Το απόγευμα θα σε βρεί στην καταπληκτική παραλία του Κοντογυαλού για να απολαύσεις το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, βουτώντας στα ζεστά νερά του Ιονίου, πριν πάρεις τον ανήφορα για το σπίτι όπου θα σε περιμένουν έτοιμα και  μυρωδάτα μια σπιτική παστιτσάδα και ένα λαχταριστό μπουρδέτο.

IMG_20170522_165046_442

2 Comments

  1. Such a beautiful island!! I love it!! 🙂

    Liked by 1 person

    1. I agree with you!

      Like

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s