Νέα κυκλοφορία βιβλίου “Άμπωτη και παλίρροια”

17309420_10208865482294227_4432380268007026440_n.jpg

Μία παρουσίαση που πρέπει να παρευρεθείτε. Πρόκειται για την παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Αγαθοκλή η οποία θα γίνει στην Αθήνα, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 7:30μμ. στο καφέ GINGER, Δορυλαίου 10-12, Πλατεία Μαβίλη.

Ομιλητές θα είναι ο Καθ. Νευροεπιστήμων Γιώργος Παξινός (ο χαρτογράφος του εγκεφάλου) με ολιγόλεπτο θέμα : “Εγκέφαλος και Μουσική”) – Για το βιβλίο : ο Πρέσβυς Τάσος Κριεκούκης και ο Βιολοντσελλίστας Ευγένιος Μπένσης. Απόσπασμα θα διαβάσει η ηθοποιός Έρση Μαλικένζου.

Στο τέλος, μια ευχάριστη μουσική έκπληξη-δώρο : ο Ευγένιος Μπένσης και η  15χρονη κόρη του Χριστίνα, θα παίξουν ενα από τα διαχρονικά αγαπημένα κομμάτια για τσέλλο.

Η Μ. Αγαθοκλή έχει έναν ιδιαίτερο και πολύ  ευχάριστο τρόπο να παρουσιάζει τις ιστορίες της είτε αυτές ειναι χιουμοριστικές είτε αφορούν προσωπικές βιωματικές ιστορίες, όπως το τελευταίο της βιβλίο. Έχοντας ήδη διαβάσει το πρώτο της βιβλίο με τίτλο… είμαι σίγουρη ότι και το δέυτερο θα κρατήσει σταθερό το ενδιαφέρον στην ανάγνωσή του από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Προσωπική και αγαπημένη φίλη η ίδια του Έλληνα Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει την παρουσίαση της ιστορίας τους βιβλίου της στο οπισθόφυλλο παρά με έναν πασίγνωστο φιλοσοφημένο και μέσα από την μακροχρόνια πείρα της ζωής στίχο του: “Πιάσε το ΠΡΕΠΕΙ από το ιώτα και γδάρε το ίσαμε το πι”, και να εισάγει έτσι την υπόθεση του βιβλίου της.

“Το ίδο ήταν στο νού του Γιόζεφ Μαρτίνου, του φημισμένου μουσικού, και της Σάντρας Φωτίου, της ανερχόμενης Ελληνορουμάνας βιολοντσελίστας, αλλά μύρια εμπόδια τους φυλάκιζαν στην εφαρμογή του για καιρό. Απρόοπτες ανατροπές στην καθημερινότητα, αντιξοότητες, αμφιβολίες και δισταγμοί. Πότε άμπωτη και πότε παλίρροια στην προσωπική τους ζωή…”

 

About Efterpi Verigaki

Γυρίζουμε, ανακαλύπτουμε, φωτογραφίζουμε, γράφουμε, σατυρίζουμε και σχολιάζουμε!
Gallery | This entry was posted in Διάφορα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s