Εκδρομή στο γραφικό χωριό Spontin της Bελγικής επαρχίας της Namur με το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο

Δεν μπορεί κανείς να αμβισβητήσει ότι το Βέλγιο έχει υπέροχες εξοχές. Ειδικά όταν μπαίνει η άνοιξη και ο καιρός φτιάχνει είναι χαρά Θεού. Μέσα στα πάμπολλα αξιοθέατα και μέρη να επισκεφτεί κανείς στη χώρα, ξεχωριστή θέση έχουν τα πολυάριθμα châteaux της.

Συνήθως βρίσκονται απομονωμένα, αλλά πολλές φορές αποτελούν μέρος της πόλης ή του χωριού που τα περιβάλλει. Ένα τέτοιο χωρό, από τα πιο γραφικά του Βελγίου, επισκεφτήκαμε το σαββατοκύριακο. Ο καιρός μας αποζημίωσε και με το παραπάνω αφού ήταν ηλιόλουστος και ζεστός όλη μέρα.

Το χωριό που επισκεφτήκαμε λέγεται Spontin και βρίσκεται στην κοιλάδα του Bocq, παραπόταμου του Meuse, στην επαρχία της Namur στη Βαλονία. Σήμα κατατεθέν του το ομώνυμο μεσαιωνικό κάστρο του που σε μεταφέρει αυτόματα στην εποχή των ιπποτών. Το κάστρο χτίστηκε τον 12ο αιώνα αλλά έχει υποστεί διάφορες προσθαφαιρέσεις τμημάτων κάτα τη διάρκεια των αιώνων. Σήμερα ανοίκει σε ιδιώτη.

Το χωριό είναι διάσημο επίσης για τις φυσικές πηγές που διαθέτει, για τον σιδηροδρομικό του σταθμό και για το πανέμορφο δάσος που το περιβάλει.

Είναι πολύ κοντά στην πανέμορφη πόλη της Namur και μπορεί να συνδυάσει κανείς μια ημερήσια εκδρομή και στα δύο μέρη.

Αξίζει πραγματικά να μπορείς να ανακαλύπτεις συνεχώς κρυμμένες ομορφές της χώρας που μένεις, μόλις μία ώρα απόσταση από την πόρτα του σπιτιού σου.

DSC_0186DSC_0190

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s