Η ηρεμία του νερού και της φύσης

Οι εικόνες που “συλλέγεις” επιστρέφοντας σπίτι μετά από μία μέρα στο γραφείο, γεμάτη ένταση και κούραση, είναι γεμάτες ηρεμία, ησυχία και χαλαρότητα.

Δεν είναι ανάγκη να απομακρυνθείς πολύ για να της ευχαριστηθείς. Κι αυτό σε χαλαρώνει ακόμη περισσότερο. Είναι εκεί, δίπλα στην πόρτα σου. Αισθάνεσαι ευτυχισμένη για το απλόχερο δώρο της φύσης μέσα στο κέντρο της πόλης.

Μια βόλτα μισής ώρας γύρω από το νερό είναι αρκετή για να σε γεμίσει με ενέργεια, να καθαρίσει το μυαλό σου, να φρεσκάρει τις ιδέες σου και να συνεχίζεις να χαμογελάς. Διάφοροι άνθρωποι γύρω-γύρω, ο καθένας ανακαλύπτει τον δικό του ανανεωτικό χώρο. Φυσάει λίγο, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία.

Άλλος αθλείται, άλλος βολτάρει τα πιτσιρίκια με το καροτσάκι, άλλοι περπατούν συζητώντας, άλλοι βολτάρουν ανέμελα χαζεύοντας δεξιά κι αριστερά.

Όλοι όμως στο τέλος θα έχουν ένα κοινό σημαντικό σημείο. Θα επιστρέψουν σπίτι ανανεωμένοι και ανάλαφροι. Θα έχουν αφήσει πίσω την κούραση, την όποια ένταση και το στρες.

Το νερό, ήρεμο και γαλήνιο, θα έχει “εξαφανίσει” όλα τα αρνητικά. Το μυαλό παίρνει διαύγεια από την ηρεμία του νερού και προχωράει.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s