Χιονισμένες Βρυξέλλες τον Γεννάρη

Βρυξέλλες. Ξυπνάς πρωϊ-πρωϊ Σαββάτου, 8.30 ακόμη η ώρα. Τ΄Αη-Γιαννιού σήμερα σκέφτεσαι. Σηκώνεσαι από το κρεβάτι και κατευθύνεσαι στο παράθυρο να ανοίξεις να αεριστεί το δωμάτιο. Και μένεις εκστασιασμένη μπροστά  σε μια άσπρη εικόνα που βλέπεις μπροστά σου. Τα πάντα κάτασπρα. Χιονισμένα. Ησυχία παντού.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου χρόνου ξεκίνησε πραγματικά χειμωνιάτικο, έτσι όπως σου αρέσει. Λατρεύεις το χιόνι. Όσες φορές κι αν το έχεις δει τόσα χρόνια εδώ στο βορρά, πάντα σου δίνει την ίδια χαρά και αισιοδοξία. Μάλλον γιατί το άσπρο του χιονιού τα κανει όλα φωτεινότερα. Αδύνατον να περιμένεις να πιείς καφέ και μετά να βγεις για βόλτα. Ντύνεσαι όσο πιο ζεστά μπορείς και κατεβαίνεις τρέχοντας τις σκάλες. Η γειτονιά φαντάζει σαν άσπρη κούκλα στολισμένη. Το ελαφρύ αεράκι και το ελαφρύ χιονόνερο που πέφτει πότε πότε πραγματικά σε αναζωογωνούν.

Τα μάτια απαθανατίζουν πάντοτε τις ωραιότερες φωτογραφίες και στιγμές, αλλά θέλεις να έχεις και κάποιες εικόνες στην κάμερά σου. Μερικά κλικ και η βόλτα της μισής ώρας γύρω γύρω από τις λίμνες δίπλα στο σπίτι σου μπαίνει στο άλμπουμ των αναμνηστικών χιονισμένων φωτογραφιών.

Η ησυχία βασιλεύει παντού. Που και που ένα λεωφορείο ή ένα αυτοκίνητο “ταράζουν” το περιβάλλον. Γυρνάς σπίτι χαμογελαστή, όλο ενέργεια. Ναι, τώρα είναι ώρα να φτιάξεις το πρωϊνό σου και να το ευχαριστηθείς στη θαλπωρή του σπιτιού, χαζεύοντας το χιονισμένο σου μπαλκόνι και τους κήπους έξω από το τζάμι. Στη συνέχεια θα πάρεις τηλέφωνο να ευχηθείς σε όλους τους γνωστούς και φίλους που γιορτάζουν σήμερα.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s