“Κρυφός παράδεισος”

wp-1483458230972.jpeg

“Κρυφός παράδεισος” (Painting by Kostas Spanakis)

Η Μάρω ετοιμάστηκε σε χρόνο dt. Φόρεσε το κόκκινο φουστάνι που την κολάκευε αφάνταστα, έβαλε τις μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες, σήμα κατατεθέν της όλα αυτά τα χρόνια, έριξε το κίτρινο παλτό στην πλάτη της, τίναξε τα μακριά σκούρα μαλλιά της και κατευθύνθηκε προς την πόρτα. Χαμογελούσε ήδη αφού σε λίγο θα συναντούσε έναν από τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους. Έτσι ήταν η Μάρω. Όποιον αγαπούσε, τον αγαπούσε, το έλεγε και το έδειχνε. Χωρίς κανένα κόμπλεξ ή ενοχή. Ήταν από τους πιο πρόσχαρους και αισιόδοξους ανθρώπους που θα μπορούσε κανείς να συναντήσει. Δεν την πτοούσε τίποτε και για όλα τα προβλήματα έβρισκε μια λύση και προχωρούσε. Πειραχτήρι σε όλους όσους αγαπούσε. Ήταν ο δικός της τρόπος έκφρασης. Ήταν για όλους η χαρά της ζωής!

– “Εμ, χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει”, της έλεγε η κολλητή της, “ακόμα και τα χρώματα που διαλέγεις να φοράς είναι ζωντανά και ευδιάθετα σαν και σένα”!

 – “Α, Μάγδα μου, όλα κι όλα. Μια ζωή την έχουμε”, της απαντούσε η Μάρω. “Υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να συγχίζομαι ή να παραπονιέμαι συνεχώς και να γκρινιάζω και να χαλάει την επιδερμίδα μου; Άσε που δεν πρόκειται να αλλαξει δηλαδή και τίποτε από όσα με στενοχωρούν. Και εγώ, φιλενάδα, δεν μπορώ τίποτε μουντό και άχρωμο. Φως, χρώμα και ένταση, αυτά μόνο θέλω! Μια φιλοσοφία είναι η ζωή. Ο δικός κρυφός παράδεισος. Να τη ζεις και να τη χαίρεσαι, έτσι όπως σου έρχεται. Να κάνεις και να λες αυτά που σου αρέσουν, πάντα. Και να μην τα πολυσκέφτεσαι τα πράγματα. Το τρένο περνάει και δεν σε περιμένει. Κι άμα φύγει από το σταθμό, ξέχνα το. Ε, κι αν κάποιοι το θεωρούν ακραίο και επιπόλαιο ως τρόπο σκέψης και ζωής, τί να κάνουμε, σ’όσους αρέσουμε. Και δόξα τω θεώ αρέσουμε σε πολλούς!” 🙂

(ΥΓ. Ο πίνακας είναι έργο του Χανιώτη ζωγράφου Κώστα Σπανάκη – https://m.facebook.com/spanakiskostas.gr/photos/a.528065070623196.1073741831.514083665354670/1208379879258375/?type=3&source=54 )

About Efterpi Verigaki

Γυρίζουμε, ανακαλύπτουμε, φωτογραφίζουμε, γράφουμε, σατυρίζουμε και σχολιάζουμε! ⏩ 📷 All photos by me 📷 ⏪
Gallery | This entry was posted in Εύθυμες γραφές and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s