Η ανάλαφρη ευτυχία του Αυγούστου!

Έφτασε ο Αύγουστος, ο μήνας που περιμένεις όλο το χρόνο! Ο μήνας των διακοπών, της ξενιασιάς, της χαράς, της θάλασσας, του καλοκαιρινού φαγητού, των παγωτών, της παραλίας, της “αλητείας”. Ο μήνας της ανάλαφρης και ανέμελης ευτυχίας!

Καλοκαιρινή ευτυχία είναι να ξυπνάς τα πρωϊνά στο πατρικό και να μοσχομυρίζει ο καφές. Ευτυχία είναι η κρητική γραβιέρα που θα “αγκαλιάσει” το σταφύλι για το πρωινό στη βεράντα. Ευτυχία είναι η φέτα που θα συνοδεύσει αργότερα το μεσημεριανό λαδερό φαγητό.

Καλοκαιρινή ευτυχία είναι οι φωνές των γειτόνων από τις έξι το πρωϊ, ακόμη και το σκουπιδιάρικο που θα περάσει στις τέσσερεις για να επιτελέσει το κοινωνικό του καθήκον.

Καλοκαιρινή ευτυχία, διαφορετική για τον καθένα. Οι μικρές στιγμές, οι κλασσικές συνήθειες, κάποιοι άνθρωποι, τα φυτά στο μπαλκόνι. Το καλοκαίρι είναι ανέμελο από μόνο του. Και μόνο που κοιτάς το ημερολόγιο και δείχνει 1η Αυγούστου, αλλάζεις ολόκληρος.

Αυγουστιάτικη ευτυχία είναι το χαλαρό σαββατοκύριακο στο εξοχικό αγαπημένης φίλης. Το κουτσομπολιό που θα κάνετε και τα γέλια που θα ακουστούν μέχρι το Αιγαίο. Θα δοκιμάσεις τα καλούδια που έχει φτιάξει και θα εκνευριστείτε και οι δύο όταν η συζήτηση θα έρθει γύρω από την πολιτική κατάσταση. Θα τους ρίξετε πέντε φάσκελα όπως ο Μαυρογιαλούρος και θα πάτε να βουτήξετε στην θάλασσα. Στην επιστροφή θα ξεβγαλθείτε με το λάστιχο στον κήπο. θα ξεπλύνετε τα πόδια απο την άμμο στη μικρή βρυσούλα της αυλής και θα κάτσετε για το απογευματινό καφεδάκι στη βεράντα.

Ευτυχία θα είναι και η επόμενη μέρα που θα πεταχτείς για μια ημερήσια εκδρομή στα βόρεια για να φας μια μπουγάτσα με κρέμα, την κανονική δηλαδή, και να χαζολογήσεις με φίλους πριν κατέβεις, στη συνέχεια, προς Αιγαίο μεριά,  σε ένα αρχοντονήσι,  για να περάσεις ένα διήμερο με φίλους, τρώγοντας χταποδάκι και πίνοντας δροσερό ούζο δίπλα στο κύμα.

Και μετά θα επιστρέψεις στην πρωτεύουσα.

Και η καλοκαιρινή ευτυχία, θα φτάσει στην κορύφωσή της όταν θα ετοιμάζεις την επόμενη μέρα τις βαλίτσες σου για να κατέβεις στον δικό σου έναν και μοναδικό παράδεισο. Εκεί στο νότο, “που η αγάπη κάνει κρότο”, σαν φωτοβολίδα που σκάει στον αέρα και τον γεμίζει λάμψη και φως.  Το δικό σου πραγματικό, ανάλαφρο και ανέμελο ελληνικό καλοκαίρι μόλις αρχίζει και δεν βλέπεις τη στιγμή που θα συναντήσεις την άμμο και την θάλασσά του! 🙂

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s