Το φημισμένο κερκυραϊκό Πάσχα! Μια μοναδική εμπειρία!

Αναμφισβήτητα,το ωραιότερο Πάσχα στην Ελλάδα (και θα τολμούσα να πω και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο επι γής), είναι το Πάσχα στην Κέρκυρα!

image

Στο νησί που μάγεψε ποιητές και βασιλιάδες, λουσμένο στο φώς του Ιονίου, στολισμένο με τις ανθισμένες πασχαλιές, στο νησί που κάθε χωριό έχει τη δική του φιλαρμονική, στο νησί με την μεγαλύτερη και ωραιότερη πλατεία των Βαλκανίων την υπέροχη Σπιανάδα, η Λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα πολιούχο του νησιού, η Ανάσταση του Μεγάλου Σαββάτου με το σπάσιμο των περίφημων “Μπότηδων” (κανατιών) και την μουσική παρέλαση των κερκυραικών φιλαρμονικών, είναι κάτι που επιβάλλεται, έστω και για μια φορά, να το ζήσει κάποιος!

image

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι το νησί επιλέγεται κάθε Πάσχα από εκατοντάδες πιστών από την Ελλάδα, αλλά και κόσμου από όλο τον πλανήτη, για το μοναδικό αυτό θέαμα. Όσοι το έχουμε ζήσει απο κοντά πραγματικά έχουμε μαγευθεί!

image

Για να μπορέσει κάποιος να βρεί μια θέση και να παρακολουθήσει το θέαμα πρέπει απαραίτητα να ξενυχτήσει στο μοναδικό Λιστον. Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που οι άνθρωποι πιάνουν θέσεις στην πλατεία από τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου και κοιμούνται σχεδόν στις καρέκλες των καφέ! Μια υπέροχη οχλοβοή και ένα πολύχρωμο πλήθος που περιμένει να ξημερώσει και να ξεκινήσει αυτή η γιορτή!

image

Με τις 18 χορωδίες και τις 17 φιλαρμονικές να παιανίζουν τον “Αμλέτο”, όπως λέγεται στην Κέρκυρα το πένθιμο εμβατήριο από τον Αμλετ! Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους!

image

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s