Φθινόπωρο στη γειτονιά – Η φύση στα καλύτερά της.

Οταν το φθινόπωρο αποφασίζει να έρθει στη γειτονιά μας, τότε φέρνει μαζί του σαν δώρο και τα ομορφότερά του χρώματα. Τα απλώνει στο δρόμο μπροστά από το σπίτι και στα διπλανά στενά και καλεί όλους τους κατοίκους να βγούν και να τα χαρούν. Και κανείς δεν λέει όχι σε τέτοιο κάλεσμα. Το σκηνικό μοναδικό, ακόμα και τα αυτοκίνητα που βρίσκονται παρκαρισμένα δεξιά και αριστερά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εικόνας για να σου αποδέιξουν ότι ζεις στο σήμερα και όχι σε κάποια εποχή του περασμένου αιώνα.

Η οικογένεια Κύκνου έχει βγει για περατζάδα με τα πέντε “παιδιά” της, καλοαναθρεμμένα και με τρόπους, το ένα πίσω από το άλλο ακολουθούν τους “γονείς”.

DSC_0129 DSC_0131

Το παρκάκι έχει στρώσει για τα καλά πλέον το πορτοκαλοκιτρινοκόκκινο χαλί του και συναγωνίζεται στα χρώματα το σχολείο απέναντι.

DSC_0169 DSC_0175

Το στρογγυλό παρτέρι έχει γεμίσει με τους πολύχρωμους πανσέδες και γίνεται η λουλουδιαστή κορώνα στην κορυφή του δρόμου του οποίου προωταγωνιστές είναι τα δέντρα που έχουν παραταχθεί δεξιά και αριστερά φορώντας τα ωραιότερες κίτρινες, κόκκινες και πορτοκαλί στολές τους.

DSC_0178 DSC_0184 DSC_0188 DSC_0189

Στα γαλήνια νερά της λίμνης ένα μοναχικό πουλί αγναντεύει προφανώς κάποια “κοπελιά” της φυλής του στη απέναντι όχθη.

DSC_0171 DSC_0196

Και έτσι οι πρωϊνές ή μεσημερινές ώρες του σαββατοκύριακου γεμίζουν χρώματα και φέρνουν χαμόγελα ευχαρίστησης και οπτικής ξεκούρασης μόνο παρατηρώντας το τοπίο γύρω.

Και ξεκουράζεται το βλέμμα σου ακόμη περισσότερο όταν διαπιστώνεις ότι η χρωματική πανδαισία σε περιμένει και έξω από το μπαλκόνι σου κοιτώντας τους κήπους μέσα από τη μπαλκονόπορτα. Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος! Ησυχία, τάξη και ασφάλεια!

DSC_0199 DSC_0201

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s