Ένα τραγούδι, ένα γκρούπ, μια ιστορία – “Lo dudo”, Trio Los Panchos

Το τραγούδι “Lo dudo”, είναι ένα υπέροχο bolero ritmico, από το τρίο Los Panchos, σε σύνθεση του Jesús “Chucho” Navarro, ενός από τα μέλη του. Σε αυτή την έκδοση του τραγουδιού, πρώτη φωνή του γκρούπ είναι ο Μεξικανός Ovidio Hernandez.

Το Trio Los Panchos, δημιουργήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1944, όταν οι Μεξικάνοι Alfredo Bojalil Gil, γνωστός ως El Güero, και José de Jesús Navarro Moreno, γνωστός ως Chucho Navarro, μαζί με τον Πορτορικανό Avilés Negrón (με το καλλιτεχνικό όνομα Hernando Avilés), αποφάσισαν να ενώσουν το ταλέντο τους και να ξεκινήσουν το είδος των Τρίο τραγουδώντας με 3 φωνές και 3 κιθάρες.

Οι Avilés και Navarro έπαιζαν την κλασσική κιθάρα ενώ ο Gil την κιθάρα δικής του κατασκευής με το όνομα requinto. Ξεκίνησαν την καριέρα τους στις 14 Μαϊου του 1944 στο Ισπανικό Θέατρο της Νέας Υόρκης παίζοντας μεξικάνικη μουσική – ranchera – με μεγάλη επιτυχία.

Μετά από πολλά χρόνια ο Avilés εγκατέλειψε το γκρούπ και οι Gil και Navarro αναζήτησαν αμέσως νέο μέλος για το Τρίο. Τη θέση κέρδισε ο Βολιβιανός μουσικός και τραγουδιστής Raúl Shaw Moreno ο οποίος μόλις ξεκίναγε την μουσική του σταδιοδρομία.

Οι Los Panchos συνέχισαν την έξοχη μουσική καριέρα τους και συμμετείχαν επίσης και σε 50 ταινίες καθόλη τη διάρκεια της πορείας.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της ύπαρξης του θρυλικού και πασίγνωστου Τρίο, ως πρώτη φωνή στο γκρούπ, συμμετείχαν εξαιρετικοί καλλιτέχνες όπως ο Βολιβιανός Raul Shaw Moreno, οι Πορτορικανοί Hernando Aviles, Julio Rodríguez και Johnny Albino και οι Μεξικάνοι Ovidio Hernandez, Enrique Cáceres και Rafael Basurto Lara.

“Lo dudo”
Lo dudo, lo dudo, lo dudo
que tú llegues a quererme
como yo te quiero a tí

Lo dudo, lo dudo, lo dudo
que tú llegues a quererme
como yo te quiero a tí
lo dudo, lo dudo, lo dudo,
que halles un amor más puro
como el que tienes en mí

Hallarás mil aventuras sin amor
pero al final de todas solo tendrás dolor
te darán de los placeres frenesí
más no ilusión sincera como la que te dí.

Lo dudo, lo dudo, lo dudo,
que halles un amor más puro
como el que tienes en mí
como el que tienes en mí.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s