Parcours στο διαδίκτυο και στις ειδήσεις παντός τύπου …
Ρε παιδιά, νισάφι πιά! Εχει καταντήσει πλέον γραφική όλη αυτή η κριτική και η κοροϊδία των διαφόρων γιαλαντζί αγενών «διανοούμενων» (όπως θεωρούν τους εαυτούς τους) που κάθονται και ασχολούνται σαν «κατίνες» του χωριού με οποιονδήποτε «διάσημο» (όποιος και να ειναι αυτός). Και όσο πιο γνωστός είναι ο «διάσημος» και παρά τις κριτικές συνεχίζει να παραμένει δημοφιλής και ευγενής, τόσο η χολή μεγαλώνει! Παιδιά, προσέξτε μη δαγκώσετε τη γλώσσα σας και πεθάνετε! Πέρισυ οι δάφοροι κακομοίρηδες των social media, σχολιαστές του πεζοδρομίου, περάσαν από κόσκινο και γενιές δεκατέσσερεις γνωστό πρόσωπο της μαγειρικής. Φέτος τα βέλη έχουν πάρει πασίγνωστη ξανθιά παρουσιάστρις που είχε την «ατυχία» να μείνει έγκυος και να μην το δημοσιοποιεί. Ουτε φαν της κυρίας είμαι, ούτε εξετάζω καθόλου τη ζωή της γιατί δεν με ενδιαφέρει (όπως δεν πρεπει να ενδιαφέρει και κανέναν – ειναι μόνο δική της). Και αυτοί που την κριτικάρουν είτε στην τηλεόραση είτε στα μέσα μαζικής δικτύωση είναι τόσο γελοίοι που πραγματικά θα έπρεπε να απορεί κανείς με το μέγεθος της βλακείας τους, την οποία έχουν πλέον ανάγει σε τέχνη, συνεπηκουρούμενοι από τους ομοίους «φαν» τους που σπεύδουν να συμφωνήσουν και να βγάλουν και τη δική τους κακία και κόμπλεξ… Τελικά όλο το κόμπλεξ ενός λαού βγαίνει στο διαδίκτυο. Ή αλλιώς, όπως λέει και μία παροιμία, «όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια». Η ξανθιά κυρία ήταν η αφορμή γι΄αυτό. Η αιτία ειναι ότι όλοι οι μέχρι χθες «απλοί άνθρωποι» έχουν πλέον αλλοφρονήσει και την έχουν δει μεγάλοι και τρανοί. Οι «τύποι» είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικοί βέβαια και μας κάνουν να γελάμε με τα χάλια τους – το κακό είναι ότι η κατάστασή τους όσο πάει και χειροτερεύει και μάλλον χρήζει βοήθειας επαγγελματία με άσπρη μπλούζα!
Eγώ πάντως, απλά και χωρίς κανένα κόστος, θα τους πρότεινα ως θεραπεία να βλέπουν 3 φορές την ημέρα προ και μετά φαγητού την γνωστή ελληνική ταινία «Κάλλιο πέντε και στο χέρι» και να ακούνε ευλαβικά τις εξαιρετικές ατάκες της Γ. Βασιλειάδου και του Γ. Γκιωνάκη που εφαρμόζουν γάντι σε όλα τα «νούμερα» 😉 Kαι να υπενθυμίσω ότι τo όνομα του Γ. Γκιωνάκη στην ταινία είναι «Λάκης Πουρές»! Bέβαια τις … «πατάτες» τις φτιάχνεις όπως θέλεις 😉
Γκιωνάκης: Με τη γυμναστική ίσιωσε και το κορμάκι μου!
Βασιλειάδου: Το κορμί σου μπορεί να ίσιωσε, αλλά το μυαλό σου έμεινε στραβό! Ακου, εγω θα φύγω στας Ευρώπας. Είναι επείγον ανάγκη, πάω να ψωνίσω μια κρέμα η οποία μόλις εφάψει με το πρόσωπο φεύγουν αυτομάτως οι πλισέδες!
Γκιωνάκης: Μαμά θελω να παντρευτώ!
Βασιλειάδου: Μα δεν μου λες παιδί μου Λάκη, εισαι σχιζοφρενής ;; Το να παντρευτείς μια κοπέλα δεν αρκεί μόνο η ομορφιά πρέπει να ξέρουμε αν η κοπέλα ειναι της δικής μας ανωτάτης υποστάθμης και αν προέρχεται από μεγάλη οικογένεια.
Γκιωνάκης: Oυυυυ, πολύ μεγάλη οικογένεια. 14 άτομα είναι. Η οικογένεια του Πυθαγόρα του Κωνσταντινέα.
Βασιλειάδου: Ο Πυθαγόρας, ο μπακαλέμπορας ;;!! Ε, όχι, όχι! Δεν μπορώ εγώ να συμπεθεριάσω με τα κεφαλοτύρια και με τα σαρδελοζούμια! Εγώ μια κυρία Κάθριν η οποία είναι πνιγμένη στα παριζιάνικα παρφέμια να ανέχομαι τις μυρωδιές τις μπανάλ. Πίφι, πίφι, πίφι !!!
(Και καπου εδώ μπαίνει η υπηρέτρια.)
Υπηρέτρια: Κυρία τί θα μαγειρέψουμε για σήμερα ;
Βασιλειάδου: Βακαλάο παιδί μου βακαλάο. Και το φυλλο να είναι χοντρό. Και που είσαι να κάνεις μπόλικη σκορδαλιά και τα σκόρδα να ναι σερνικά να ΄ναι αψά!!
Γκιωνάκης: Μμμμμμ … πολύ σικ φαγητό…
Βασιλειάδου: Περι ορέξεως ουδείς λόγος. Πάντως βάλτο καλά στο μυαλό σου πως δεν μπορεί να συγγενέψει ένας μπακάλης με μια κυρία που έχει οργώσει όλη την Ευρώπη.!
Γκιωνάκης: Μαμά, μη μου κάνεις την αριστοκράτισσα γιατί πριν οργώσεις εσύ την Ευρώπη ο πατέρας σου και η μάνα σου ειχαν οργώσει με βόδια όλοκληρο τον κάμπο της Θεσσαλίας!
Βασιλειάδου: Τον κακό σου τον καιρό! Μπορεί οι γονείς μου να ήταν … κτηματίες αλλά μην ξεχνάς ότι ο πατέρας σου ήταν άνθρωπος των γραμμάτων.
Γκιωνάκης: Μμμμ … Βεβαίως άνθρωπος των γραμμάτων (και φώναζε) «Ο ταχυδρόμος; o ταχυδρόμος»!!!
Ευγενική χορηγία του youtube ολόκληρη η ταινία 🙂