Η Ζωρζέτ και το πεσκέσι

Στις αρχές του μηνός Οκτωβρίου του σωτήριου έτους 2014, η κα Γεωργία (η σύζυγος του πρωθυπουργού ντε) αποφάσισε να οργανώσει ένα απογευματινό τέϊον για όλες τις “γαλανές” φίλες της (και συζύγους βουλευτών, εννοείται). Τους είπε λοιπόν η γυναίκα, “Κορίτσια, για να συνεννοούμαστε, απόγευμα είναι, ένα τσαγάκι θα πιούμε με δύο κουλουράκια έτσι να γνωριστούμε (ένα χαλαρό “to know us better” δηλαδή), οπότε δεν θέλω ούτε δώρα ούτε τίποτε, έρχεστε πολύ χαλαρές με εντελώς casual ντυσιματάκι, εντάξει;;” Αλλά τί τα θες … στου κουφού (και στου ψώνιου) την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!
Oχι, μόνο κατέπλευσαν οι “φρεγάτες” γεμάτες δώρα και φλουριά κωνσταντινάτα, αλλά και με ντυσίματα γκράντε λες και πήγαιναν στο γάμο του δεσπότη, όπως διαβάζουμε σε κάθε φυλλάδα που σέβεται τον (κίτρινο) εαυτό της! Kαι άντε τώρα, τί να πει και τι να κάνει η κα Γεωργία, το κατάπιε αμάσητο … Σου λέει, “οικοδέσποινα είμαι, ευγενική και χαμηλών τόνων είμαι, δεν πάει να της σιχτιρίσω και να τις κράξω, ας δώσω τόπο στην οργή”!
Eλα όμως που οι εκπλήξεις του απογεύματος δεν είχαν ολοκληρωθεί! Η χαριστική βολή ήρθε από τα Τρίκαλα (στα δύο στενά που είχαν σκοτώσει τον Σακαφλιά όπως θυμάστε ;)) υπό μορφή κοφινιού αλά Χατζηχρήστο στον “Θύμιο απ΄το χωριό”! Στο ρόλο του “Θύμιου” η κα Στέλλα Ντούβλη-Ταμήλου (ναι, ναι, ναι, η σύζυγος του γνωστού κου Ταμήλου “τι το θέλουμε το ρεύμα, δεν είναι κοινωνικό αγαθό(!)”), η οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της εκείνο το πολύπαθο απόγευμα. Ενθυμήθηκε λοιπόν την καταγωγή η συμπαθής κατά τα λοιπά ιατρός κα Στέλλα, και πήγε στην πρωθυπουργική κατοικία φορτωμένη με πεσκέσι ένα κοφίνι (ελληνιστί καλάθι) στο οποίο είχε βάλει όλη την αγροτική παραγωγή του Νομού Τρικάλων (να μην σας πω και της Θεσσαλίας ολάκερης)!

0
Μόνο … κότες, παστουρμά και τσίρους δεν είχε μέσα! Άφθονα, τα καλούδια του κοφινιού, και να σου τα μέλια και τα τσάγια του βουνού από κάτω και να σου οι μαρμελάδες από πάνω! Αν πεις δε για τον τραχανά που “έρεε” άφθονος στο καλάθι, το συζητάνε μέχρι σήμερα! Αχ, άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στον … τρικαλινό τραχανά!! Και επειδή καλά τα όσπρια και τα φασκόμηλα αλλά μη μας πάρει η πρωθυπουργική σύζυγος και για αδιάβαστους σαρακατσαναίους από τον κάμπο, η κα Στέλλα της πρόσφερε και δύο βιβλία. Όχι, δεν ήταν συνταγές μαγειρικής πώς να μαγειρεύει τον τραχανά και να τον τρώει όταν είναι κρυωμένη αυτή ή ο Αντωνάκης της! Το ένα βιβλίο, από ότι διαβάζουμε στα δημοσιεύματα στον τύπο, ήταν για τον Δήμο Τρικκαίων (των Τρικαλινών ντε, αλλά επειδή ο ήχος της λέξης παραπέμπει σε κασέρι (τρικαλινό) χρησιμοποιούμε τον επίσημο όρο του Δήμου 🙂 ) που εξεδόθη όταν ο σύζυγος κος Ταμήλος ήταν Δήμαρχος, και το άλλο για το Μετέωρα (μεγάλη η χάρη μας γιατί σου λέει: μπορεί η Παναγίτσα το περιβόλι της να το έφτιαξε στο Άγιο Ορος, αλλά μη νομίζετε ότι και εμείς εδώ στον κάμπο υστερούμε… Και μποστάνια έχουμε και ιερά και όσια! 😉 ).
Έτσι, λοιπόν, με όλα αυτά τα διασκεδαστικά, έκλεισε ένα όμορφο χαμογελαστό απόγευμα, εκεί ψηλά στην οικία της Κηφισιάς μέσα στο πράσινο και στον καθαρό αέρα! Με πολλά φιλιά, Ζωρζ(ετ) 😉

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s