“Οι Φωνες των Παιδιών” – παγκόσμια εκστρατεία ΕΕ και UNICEF

images (4)

Τα παιδιά δικαιούνται να προσδοκούν ένα καλύτερο μέλλον και εμείς οφείλουμε να αποδείξουμε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε και να ευαισθητοποιήσουμε! Υπάρχουν δεκάδες τρόποι και κανάλια, ας διαλέξει ο καθένας μας αυτό που θεωρεί το πιό αποδοτικό είτε μέσα από την εργασία του είτε μέσα από την οικογένειά του είτε μέσα από τον κοιωνικό του περίγυρο.

Με αφορμή την κατάσταση που βιώνουν εκατομμύρια παιδιά που πλήττονται από ανθρωπιστικές κρίσεις όπως συρράξεις ή φυσικές καταστροφές, κάποιοι πραγματικά κάνουν πράξη την έμπρακτη προσφορά έργου, ευαισθητοποιούνται και δραστηριοποιούνται είτε σε ατομικό, είτε σε εθνικό, είτε σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανακούφιση της πιό ευαίσθητης ομάδας, των παιδιών σε μέρη όπως η Αφρική, η Μέση Ανατολία και η Ασία (την στιγμή που κάποιοι άλλοι παρακολουθούν ως απλοί θεατές ενώ κάποιοι άλλοι αρέσκονται απλώς να γράφουν και να “μιλούν” για τα δεινά που συμβαίνουν απλά και μόνο για να «μιλούν», να γίνουν συμπαθείς και να παίρνουν χωρίς κανένα λόγο τα εύσημα).

Στην Αφρική, την ήπειρο που μαστίζεταια εδώ και δεκαετίες ολόκληρες από πολέμους, και γενοκτονίες, η πείνα και ο υποσιτισμός είναι ο καθημερινός εφιάλτης των ανθρώπων. Η επισιτιστική κρίση στο Σαχέλ έχει πάρει δραματικές διαστάσεις – πάνω από 600.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω υποσιτισμού. Στο Σουδάν, στο Τσάντ, στο Μαλί, στο Νίγηρα, αφανίζονται χιλιάδες παιδιά εδώ και δεκαετίες από υποσιτισμό. Η έλλειψη τροφής αναγκάζει τους κατοίκους να τρώνε μια φορά κάθε δύο με τρείς μέρες (!).

Στη Μέση Ανατολή, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία, φέρνει στο επίκεντρο εκατομμύρια παιδιών που που δοκιμάζονται και πέρνουν καθημερινά το δρόμο της προσφυγιάς. Παιδιά που από την πιό τρυφερή τους ηλικία έρχονται αντιμέτωπα με το φρικτό πρόσωπο του πολέμου.

Η ΕΕ μαζί με την UNICEF ξεκίνησαν πρόγραμμα-εκστρατεία με το όνομα «Φωνές των Παιδιών σε Επείγουσες Ανάγκες» ώστε να βοηθήσουν να ακουστεί η φωνή τους και η ιστορία τους μέσω του καθένα από εμάς.
Μια ιστορία που παρουσιάζεται όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να την πούν.
Μια ιστορία που έχουμε όλοι μας χρέος να της δώσουμε «φωνή».
– Να δώσουμε φωνή στη νεαρή Chamsia από το Νίγηρα, που παλεύει να σώσει από την πείνα την οικογένειά της και τη ζωή της μικρής κόρης της που κινδυνεύει από οξύ υποσιτισμό λόγω της πείνας που μαστίζει τη χώρα που έχει καταστραφεί από την ξηρασία και τις πλημμύρες.
– Να δώσουμε φωνή στη μικρή Αya, μια από τους 50.000 Παλαιστίνιους πρόσφυγες από τη Συρία, που αναγκάστηκε να βρεί καταφύγιο στο Λίβανο. Ένα παιδί που « δεν έχει καθόλου φίλους εκεί και όταν περπατά στο δρόμο δεν ξέρει πού βρίσκεται, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα της εξαιτίας του πολέμου αφήνοντας πίσω τις γιαγιάδες και τους παπούδες της, που  αυτή και η οικογένειά της δεν έχουν τίποτε πιά και οι γονείς της είναι πολύ λυπημένοι και κουρασμένοι, που θέλει να γινουν τα πράγματα όπως ήταν πριν ».

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε και κανένας απολύτως δεν δικαιολογείται να απέχει!
Είμαστε υποχρεωμένοι να διαδώσουμε τη φωνή τους!
Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέρος στην παγκόσμια αυτή εκστρατεία ΤΩΡΑ:
http://www.fonestonpaidion.gr/children.php

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s