Koυτσοί, στραβοί στην Θράκη …

Ξαφνικά όλοι θυμήθηκαν την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης μόνο και μόνο γιατί ενόχλησε η υποψηφιότητα της κας Σαμπιχά Σουλειμαν. Και όλοι σκίζονται και χτυπιούνται γιατι η εν λόγω κυρια δήλωσε ότι έχει “ελληνική συνείδηση” όπως είπε και όχι “τουρκική” όπως κάποιοι θεωρούν ότι έπρεπε να πει.
Το τί δήλωσε η κα Σουλειμαν ως προσδιορισμό της …συνείδησής της, δεν το εξετάζω καν. Καθένας ειναι ελευθερος να ομιλεί και να δηλώνει κατά “συνείδηση”.
Ερχομαι σε όλους αυτούς που καταφέρονται με τόσο μενος κατά της συγκεριμένης υποψηφιότητας: Η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί ναι μεν να ειναι μια (δεν το αμφισβητεί κανεις νομίζω) όμως στις τάξεις της μας αρέσει δεν μας αρέσει εχει 3 διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, τους πομάκους, τους ρομά κ τους τουρκογενεις.
Ο καθένας τους ειναι ελεύθερος να προσδιορίζεται όπως θέλει, έτσι δεν είναι? Kαι φυσικά και οι 3 παλεύουν για το καλύτερο της μουσουλμανικής μειονότητας, πάλι έτσι δεν είναι? Προς τί λοιπόν οι κατάπτιστες δηλώσεις τύπου “εμάς τους τουρκους δεν μας αντιπροσωπεύει η ρομά”? Τί ακριβώς δεν αντιπροσωπεύουν οι ρομά ή οι πομάκοι για τους τουρκογενείς? Αν δεν κανω λαθος στη συγκεκριμενη στιγμη μιλαμε για ευρωεκλογες και οχι εθνικες εκλογες. Τα μικροπολιτικά συμφέροντα των κατοίκων της Θράκης όμως είναι υπεράνω “ενιαίας ευρωπαϊκής ενότητας” από ότι φαίνεται.
Κάπου διάβασα μια δήλωση ότι λεει στην Κωνσταντινούπολη οι μειονοτικές κοινοτητες προσδιοριζονται ως ελληνική, εβραϊκή κ αρμένικη – γιατι να μην προσδιοριζονται σαν τουρκοι οι μουσουλμανοι της Θράκης?
Αγαπητέ ή αγαπητή της συγκεκριμενης δήλωσης, αν δεν κάνω λάθος στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει μια χριστιανική μειονότητα που στις ταξεις της εχει 3 υπο-ομαδες: την ελληνική, την εβραϊκή και την αρμένικη, και πολύ σωστά κανουν όλες τους και προσδιορίζονται όπως πρέπει και όπως ειναι σωστό ως ελληνική, εβραϊκή κ αρμένικη.
Γιατί λοιπόν η μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη που έχει στις τάξεις της επίσης 3 εθνοτικές ομάδες να μην δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μια απο αυτές τις ομάδες να αυτοπροσδιορίζονται όπως θέλουν και όπως ειναι το σωστό?
Δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν γίνεται!
Βέβαια ο φόβος του να χάσουμε ψήφους ή τη στηριξη κάποιων συγκεκριμένων είναι αυτό που καίει και τσουρουφλίζει όλους τους “πατριώτες” Θρακιώτες γιατί κανένας τους δεν θέλει να ανακατέψει τη σούπα και να χαλάσει τις ισορροπίες και τη θέση που έχει φτιάξει μέσα σε αυτές, έτσι δεν είναι? Ολα τα άλλα περί καημένης μειονοτητας που όλοι την κατατρέχουν είναι απλώς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κύριοι. Ολοι κοιτάν να σιγουρέψουν την καρέκλα τους και τη σχέση τους με την απεναντι όχθη για τους δικούς τους γνωστούς σε όσους γνωρίζουμε λόγους.
Δεν έχω δεί κανέναν μέχρι σήμερα είτε τοπικό παράγοντα (ουτε αριστερο ουτε δεξιό ούτε … μεσαιο) είτε κυβέρνηση να κόπτεται για κανένα Ρομά ή Πομάκο, όλοι “σκίζονται” μην τυχόν και ταρακουνηθεί η σχέση και η αναλογία με τον “γείτονα”.
Μόνο που ορισμένοι από αυτούς ξεχνούν ότι μέχρι προχθές ήταν αυτοί που με πάθος στήριζαν κυβερνήσεις που έφεραν την Ελλάδα – και τη Θράκη – εδώ που είναι σήμερα, και τώρα μεταπηδούν με τον μανδύα του σούπερμαν σε άλλα πιό ανώδυνα κόμματα και το παίζουν σωτήρες της μειονότητας.
Εντάξει παιδιά σας γνωρίζουμε, δεν πέσαμε από τον ουρανό ούτε ζούμε σε άλλη χώρα. Και δυστυχώς για κάποιους εκεί πάνω στη Θράκη υπάρχουν πολλοί που μιλάνε και ξέρουν και πρόσωπα και πράξεις και τί ακριβώς λένε.
Το γνωστό άσμα “Σε πόσα ταμπλό το παίζεις” το ξέρουμε όλοι νομίζω, έτσι δεν είναι κύριοι ΟΛΩΝ των κομμάτων εκεί πάνω??

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s