Ευρωεκλογικές έρευνες …

66398-147578

Δεν το λες ενθαρρυντικό πάντως …
——————————————
Πηγή – http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC
Οι συντηρητικοί θα επικρατήσουν των σοσιαλιστών στις ευρωεκλογές του Μάη, αν και οΣΥΡΙΖΑ θα έρθει πρώτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τ΄ αποτελέσματα έρευνας που έκανε το think tank «PollWatch» και ανέβηκε στο διαδίκτυο.
Λεπτομερέστερα, η έρευνα, που έγινε και στις 28 χώρες – μέλη της ΕΕ, δείχνει ότι από τις 766 έδρες της ευρωβουλής, η Δεξιά κερδίζει τις 217, έναντι 208 των σοσιαλιστών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Κύπρος κλπ) αναμένεται πρωτιά των συντηρητικών, ενώ οι σοσιαλιστές κερδίζουν Βρετανία, Ιταλία, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ρουμανία κλπ. Στο Βέλγιο αναμένεται πρωτιά των Οικολόγων, ενώ στη Φινλανδία των τοπικών ευρωσκεπτικιστών. Η έρευνα δείχνει, επίσης, διπλασιασμό της δύναμης των ακροδεξιών ευρωσκεπτικιστών, που αναμέναται να είναι δεύτερο κόμμα στη Βρετανία και στη Γαλλία.

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s