Xμμμ …”γειτονικές” σκέψεις …

Μια-δυο σκέψεις εκανα χθες με αυτό που άκουσα στην τηλεοραση κ διάβασα στις εφημεριδες αφού διάφορα “θετικά” κ “εκπληξούλες” μας περιτρυγυρίζουν τις τελευταίες μέρες στη γειτονιά μας κ θα αρχίσω να ανησυχώ…!
Αλλη μία εξωτερική είδηση που “ξαφνιάζει” (εξαρτάται βεβαίως από τί πρίσμα το βλέπει κανείς…) πολύ θετικά, όσον αφορά στα δρώμενα της “γειτονιάς” μας. Παρότι δεν μου αρέσουν οι βαρύγδουποι τίτλοι θα ανέφερα ως “ιστορικής σημασίας” βήμα την είδηση που σχεδόν μονοπωλησε, χθες 23 Μαρτίου, το ενδιαφέρον σε όλα τα κανάλια που παρακολούθησα εδώ στην αλλοδαπή: τη δήλωση του γείτονος Πρωθυπουργού για συλληπητήρια στα εγγόνια των Αρμενίων που όπως είπε “σκοτώθηκαν” μεταξύ 1915-1917 (βέβαια δεν ανέφερε τον όρο γενοκτονία, μην τρελλαθούμε κιόλας, την λύπη του “εξέφρασε”) και με την οποία δήλωση “πέρασε” μια χαρά το μήνυμα στα αυτιά αυτών που ήθελαν/περίμεναν να “ακούσουν/διαβάσουν” τον “όρο”, έστω κ πολιτικά καλυμμένο).
Χμμμ … χμμμ … σκέφτομαι τωρα συνδέοντας διάφορα μικρά κ μεγάλα, απλά κ “απλοϊκά”, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αυτή η δήλωση (σε 9 γλώσσες μεταξύ των οποίων κ αρμένικα παρακαλώ) για ένα θέμα ταμπού στη γείτονα, έγινε παραμονή της έναρξης της γενοκτονίας των Αρμενίων κ ανήμερα μιας μεγάλης θρησκευτικής εορτής μίας εκ των αλλων μειονοτήτων της χώρας, και “έρχεται”, μπορεί να πεί κάποιος, ως συνέχεια των υπόλοιπων “βαρύγδουπων” δηλώσεων που συμβαίνουν στην “γειτονιά” μας, όπως αυτή του κ. Πούτιν για τους Τατάρους, Αρμένιους κ όλες τις άλλες μειονότητες της δικής του χώρας που υπέφεραν επί Στάλιν … Τίποτε από ότι κάνει ο γείτονας-αφέντης δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε άκαιρο και νομίζω ότι για τους καλά γνωρίζοντες τα της γείτονος είναι χαρακτηριστικό. Γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι εντυπώσεων κ κυρίως πώς να αντιστρέψει μια αρνητική εικόνα για το άτομό του υπέρ του – εξάλλου παίζει όλα του τα χαρτιά για την Προεδρία κ όπως φαίνεται το πόκερ είναι το αγαπημένο του παιχνίδι … (να ξαναβρουμε τους φίλους γάλλους κ αμερικάνους με τους τόσους αρμένιους πολίτες τους…). Τίποτε από όσα κάνει δεν εκπλήσσουν, ξέροντας που αποβλέπει.
Ο αγαπητός γείτονας κλείνει μάλλον όλα τα μέτωπα που είχε ανοίξει τελευταία κ αποκαθιστά τις σχέσεις του με τους φίλους σε όλα τα πλάτη κ μήκη …

Πρόβλημά σου θα μου πείτε εσείς τώρα τί σκέφτεσαι, τί λεει, τί κάνει κ που αποβλέπει ο γείτονας! Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα θέματα στον κόσμο! Σωστό κ αυτό, δεν θα το αρνηθώ, αλλά ως καλή “γειτόνισσα” με ενδιαφέρει τί κανει ο … διπλανός μου, όπως όλους μας υποθέτω! Μ΄αρέσει να έχω σφαιρική γνώση των όσων συμβαίνουν στο “στενό” μου και στη …. “μεσοτοιχία” μου!
Οταν τα “συναντάς” μπροστά σου κάθε μέρα κάπως τα “οικειοποιείσαι”…
Τωρα θα μου ξαναπείτε πάλι μα τί πας και σκέφτεσαι πρωι πρωι κ παντού βλέπεις ιντριγκες κ έργα “επιστημονικής φαντασίας”… Χμμ … μήπως υπερβάλλω?? Εγώ πάλι δεν το νομίζω …
Καλημέρα στους φίλους κ τους γείτονες!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s