Μια “ευρωπαϊκή ματιά” … πάνω και κάτω από το αυλάκι …

Ξανα(μανα)βγήκε λοιπόν χθες 6 Απριλίου στις βουλευτικές εκλογές ο κεντροδεξιός (τώρα το “κεντρό” ο Θεός να το κάνει!) κ. Ορμπάν στην αγαπητή κ φίλη Ουγγαρία κ κατάφερε να εξασφαλίσει τις 134 από τις 199 έδρες, αλλά δεν πήγε όμως πίσω και το … “ξαδερφάκι” ακροδεξιό (καράαακρο λεμε όμως…) κόμμα που πήρε πάνω από 20% κ 23 έδρες…!! Αυτές είναι δόξες και πολυκομματικότητα αποφάσεων !! (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή… τώρα οι … υπόλοποι που έμειναν ως, υποτίθεται, αντιπολίτευση δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνουν αλλά οι φίλοι ούγγροι ξέρουν καλύτερα …). Και σκεφτείτε ότι σε ενάμισυ μήνα έχουμε κ ευρωεκλογές … Βαράτε βιολιτζήδες … Και, κοιτάξτε τώρα συνειρμό που έκανα, σαν χθες, 6 Απριλίου, μας την έπεσαν οι γερμανοί ….ακροδεξιοί στο ΄40 στην Ελλάδα! Πα, πα, πα, πα, αυτές οι συμπτώσεις τί σου είναι λοιπόν καμιά φορά…!! Αυτά βλέπουν ο σενιόρ Μπαλτάκος και ο Λιάκος ο Ατρόμητος (κάτι σε Τσάκ Νόρρις της Ελλάδας δηλαδή…) και ονειρεύονται αγκαλιές κ κοινές πορείες για τη … σωτηρία του έθνους …

Μέσα σε όλα αυτά τα … ευρωπαϊκά, διαβάζουμε ότι η “ευρωπαϊκή” Ελλάδα ξαναβγαίνει λέει στις αγορές (όμως δεν διευκρινίζει αν πρόκειται για … λαϊκές αγορές ή για … υπεραγορές/σουπεμαρκετ !! γιατί για άλλου τύπου αγορές μάλλον χλωμό – ντιπ για ντιπ – το βλέπω … Αν κάποιος γνωρίζει τη συγκεκριμένη αγορά, τον τόπο κ την ώρα, παρακαλώ να μας ενημερώσει να βγούμε από τα σκοτάδια), ενώ έρχεται και η Αγγελικούλα την Παρασκευή για να φέρει “πασχαλινοευρωεκλογοκαλπικά” δωράκια στον Αντώνη (you know …τον βαρκάρη τον σερέτη…) που είναι κ ο αγαπημένος της εξάλλου! Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε ;; Ψηλός, ευθυτενής, “ωραίος κ φιλόξενος” ως Ελλην, ξέρει να μαγειρεύει (ειδικότης οι πίτσες αμερικάνικου τύπου…), της κάνει τα χατίρια, τί άλλο δηλαδή να ζητήσει μια γερμανίδα ;;!
Πριν όμως από την επίσκεψη της αγαπητής Ανζελίκ, ο Αntoine θα πάει λέει αύριο επίσκεψη στη Μολδαβία … προφανών ως τουρίστας γιατί το ως προεδρεύων της ΕΕ δεν παίζει …με τίποτε όμως … Ε, και επί τη ευκαιρία θα πάει να δει το παιδί και τα αξιοθέατα της Υπερδνειστερίας όσο είναι καιρός, πριν την αρπάξει ο Βλαδίμηρος για τη συλλογή του και μετά άντε να τρέχεις να μαθαίνεις … ρώσικα …!

Και επειδή όπως είπαμε ανήκουμε στη Δύση κ στην ΕΕ (πάντα), όλοι οι “πολιτικά” σκεπτόμενοι Έλληνες σφάζονται για μια θέση στην Ευρωλίστα, καλά οι “επαγγελματίες” πολιτικοί δεν το συζητάμε, αλλά η ποικιλία δεν έχει τελειωμό … τι σκηνοθέτες, τι …μπακάληδες, τι δημοσιογράφοι, τι νοικοκυρές, τι καθηγητές πανεπιστημίου (αυτοί είναι οι τόπ… γιατί έχουμε κ πολλά πτυχία και πρέπει α πα ξάπαντος να τα βγάλουμε βόλτα στας Ευρώπας …), και τι δεν βλέπεις …. Μπράβο όμως … όλοι “παλεύουν” για την …. Ευρώπη αλλά και … για την τσέπη πρωτίστως … εξάλλου όπως όλοι γνωρίζουμε “είναι πολλά-πάρα πολλά- τα λεφτά” !!
Κανένας από όλους αυτούς να πάλευε “εθελοντικά” και για την φτωχή την Ψαροκώσταινα ;; να υποθέσω ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα …. Το “για την Ελλάδα ρε γμτ” ανήκει σε άλλες εποχές … γιατί σήμερα με … έναν ψωρομισθό έλληνος βουλευτή το μήνα χάνουμε το prestige μας !! … Nα σκεφτώ τώρα εγώ η πτωχή, ότι σε κάτι τέτοια βρίσκει … εφαρμογή (διτή κιολας…!) η … “ηρωϊκή” ατάκα του “εθνικού” μας Βασίλειου-Φον Κωστέτσου: “καλύτερα με τη …φουστανέλα του Έλληνα παρά με τα Burberry του νέο-Έλληνα” !! ;;;; Θα το σκεφτώ, θα το σκεφτώ !!

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s