“Νούμερα” και “δημοσιότητα” …

Τελικά είμαστε μεγάλα “numbers” για να το πώ πιό σοφτ σε μία ξένη γλώσσα… Kαθημερινό πιά φαινόμενο…
Ο,τι και να παρακολουθήσεις πρωι-πρωι (τηλεοραση, ιντερνετ, φβ…) μια μικρη παράκρουση θα την πάθεις, δεν το συζητώ…
Προ κρίσης (οικονομικής και πνευματικής πανω από όλα) οι μισοί Ελληνες, ανεξαρτήτου ηλικίας, την είχαν δεί ηθοποιοί, μοντέλα και τραγουδιστές και οι άλλοι μισοί τηλεπαρουσιαστές και τηλεπερσόνες!
Μετά κρίσης (οικονομικής και πάνω από όλα πνευματικής – εσαεί αυτό!) όλη η Ελλάδα την έχει δεί πλέον ποιητές, συγγραφείς και πολιτικοί, κάτι μεταξύ Σεφέρη, Διδούς Σωτηρίου, Πηνελόπης Δέλτα, Κορνήλιου Καστοριάδη και … νέου Μπουτάρη! Μα πόσο πια λογοτεχνικό και πολιτικό αίμα τρέχει στις φλέβες αυτού του λαού βρε παιδί μου . … και να τα ποιηματάκια από δώ και να οι ιστοριούλες από κεί και να οι (αμπελο)φιλοσοφίες και τα μεγάλα οράματα για το καλό του τόπου (που θα τον αλλάξουν όλοι προς το καλύτερο πάντα) από την άλλη!! Eμείς πιά δεν είμαστε απλός λαός, είμαστε η … εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα σε συνεργασία με την Σορβόνη, την Ακαδημία Αθηνών και την … Βουλή των Λόρδων!! Προφανώς. εκτός απο την κρίση της χώρας ζούμε ταυτόχρονα την κρίση της …. ηλικίας και την στιγμή της … Θείας Κρίσης!
Παιδιά, πάτε καλά ;;
Tί κακό πράγμα όλοι να θέλουν να … μεγαλουργήσουν κ να αφήσουν όνομα στην … ιστορία αυτού του τόπου! Κανένα «προσγειωμένο» μπανάλ επαγγελματάκι δεν παίζει να υποθέσω, έτσι ;; Μήπως να αφήναμε το «άθλημα» στους επαγγελματίες του είδους;; Μπά, η υστεροφημία πάνω από ολα!
Και να παίρνουν και το ανάλογο «σκεπτόμενο» ύφος όταν μιλάνε λες και πρόκειται να πούν την … θεωρία του Αϊνστάϊν ή τις σοφίες του Πλάτωνα κ του Αριστοτέλη! H μία να παίρνει ύφος θλιμμένο και … «λυρικό» για την φωτογράφηση όπου και να γίνεται αυτή με ένα ίχνος σπασμένου χαμόγελου … Τζοκόντας (σιγά μαντάμ ηρέμησε που από … Γκόλφω το είδες ξαφνικά …Κατίνα Παξινού!) και ο άλλος να θεωρεί ότι χωρίς τις … σοφίες του περί πολιτικών του οραμάτων θα φτωχύνει ο πλανήτης (σιγά ρε φίλε, άλλαξε πλευρό γιατί όλη η φαιά ουσία έχει πάει από την μία πλευρά και από την άλλη μπάζει …!)
Πάντως στο «λογοτεχνικό» κομμάτι (γιατί το άλλο, το πολιτικό, έχει γινει πια φολκλόρ όπου όλοι, κουτσοί στραβοί, εισέρχονται με δόξα και τιμή!), θα ήθελα να ήμουν από μία μεριά να έβλεπα τις αντιδράσεις αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων όταν διαβάζουν όλα αυτά τα κουλά κάθε τρείς και λίγο από τους μελλοντικούς «λογοτέχνες συναδέρφους» τους!! Ήμαρτον!
Άραγε, εμείς οι απλοί «πεζοί» θνητοί, πώς θα πορευτούμε στον «μπανάλ» βίο μας μέσα σε όλες αυτές τις «μορφές»; ! … προβληματίζομαι …
Το … πλέξιμο ή το κέντημα δηλώνει κάποια καλλιτεχνική ή … λογοτεχνική φλέβα ή να το προσπεράσω ;! Αν αρχίσω να γράφω … μαντινάδες, λέτε να παρεξηγηθεί ο … Σεφέρης ;; Μήπως καλύτερα να ασχοληθώ με … συγγραφή Αρλεκιν προς μελαχροινό με … θεληματικό πηγούνι και ευαίσθητες νεαρές αθώες κορασίδες χαμένες στον «βάρβαρο» ετούτο κόσμο ;;;! Ή να αρχίσω να παίρνω σβάρνα τα … ποτάμια, τα όρη και τα βουνά, για κάτι σε πιό … πολιτικό ύφος, να αρχισω να αναπλάθω … πλατείες ;! (ψάχνω ιδέες….)

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s