“Αν υποψιαστώ κάτι τέτοιο …!”

Και μια και είναι πολύ “in” και “talk of the town” τώρα τελευταία τα δρώμενα κ οι “επαναστατικοί ξεσηκωμοί” στην ανατολικοευρωπαϊκή γειτονιά μας, για “ανεξαρτητοποιήσεις”, για “ξυπνήματα μειονοτήτων και σκλάβων” και όλα τα συναφή, εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε η Κριμαία – όλα τα “ορφανά” παιδιά πάντα ψάχνουν μία μαμά να τα “αγκαλιάζει” …

Μια μικρή μικρή υπενθυμισούλα ιστοριας-γεωγραφίας (γιατί εχει ο καιρός γυρίσματα κ δεν ξέρουμε ποτέ… μη μας πιάσουν “ανιστόρητους”, “αγεωγράφητους” και όλα τα (υ)στερ(ητ)ικά “α”…!)

Όπως γνωρίζουμε (γνωρίζουμε έτσι δεν είναι;;), η Υπερδνειστερία ή Τρανσνίστρια (για τους πολύγλωσσους), γεωγραφικά κομμάτι της Μολδαβίας και πολιτικά ένα wannabe “ανεξάρτητο κράτος” (αυτοανακηρύχτηκε κ αυτό σε δημοκρατία … τελικά παντού τα ίδια, είσαι ότι δηλώσεις !) αλλά προς το παρόν αναγνωρισμένο μόνο ως “περιοχή παγωμένης διαμάχης” από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, έχει φαγωθεί από το 2006 να ενωθεί με τη Ρωσία (με την οποία ούτε καν συνορεύει!!). Ζήλεψε όμως από την Κριμαία κ σου λέει τί εγώ τίποτε? Τσουπ λοιπόν “σήκωσε” κ αυτή κεφάλι κ δήλωσε παρούσα … πάλι … Αλλά η μητέρα Ρωσία της έχει πει ότι δεν την θεωρεί με τίποτε “παιδί” της κ δεν την θέλει (αν στο μέλλον αλλάξει γνώμη θα επανέλθει, βέβαια … εξ άλλου τόσα παραδείγματα “άπονων μανάδων” έχουμε που άφησαν κ μετά επέστρεψαν κ αναγνώρισαν το “παιδί” τους …)

Τα βλέπει αυτά η Ουγγαρία (ακροδεξιά εθνικιστική είμαι but please call me απλώς συντηρητική δεξιά…) κ αρχίζει κ αυτή τη διαμάχη με την Ρουμανία (δύο γάϊδαροι μαλώνανε στον ίδιο αχυρώνα … όπου αχυρώνας βλέπε ΕΕ) για την Ουγγρική μειονότητα που υπάρχει εκεί κ θέλει λέει περισσότερα προνόμια γιατί αποτελεί σχεδόν το 7-8% αλλά και αυτονομία της Τρανσυλβανίας (ξέρετε, την περιοχή της Ρουμανίας όπου διέπρεψε ο κόμης Δράκουλας … και ναι, κάθε συνειρμός αποδεκτός …) – α, μην ξεχάσω, του “ξεσηκωμού”, “ηγείται”, ως άλλος … παλαιών πατρών γερμανός, ενας ρουμάνος ουγγρικής καταγωγής πρώην καλβινιστής κληρικός κ εδω κ κάτι χρονάκια σημαίνον μέλος του Ευρ. Κοινοβουλίου (παρακαλώ οι χειρονομίες στυλ μαυρογιαλούρου απαγορεύονται) ο αγαπητός σε όλους μας κ. Lazlo Tökes (τον οποίο είχαμε την τιμή ως ευρωπαίοι πολίτες να χαρούμε και ως Αντ/δρο του ΕΚ για 2 χρόνια … ωραία πράγματα …). Εδώ όμως η “μητέρα” δεν προτίθεται να κάνει απολύτως τίποτε γιατί, παρότι έχει σαφείς προτιμήσεις κ αδυναμίες, όλα της τα “παιδιά” τα βλέπει το ίδιο κ δεν τα τιμωθεί αλλά προσπαθεί να τα μονιάσει κ ενίοτε χαστουκίζει για να επανέλθουν στην … τάξη (εξ άλλου ένα χαστούκι – κ πραγματικό κ μεταφορικό – δεν έβλαψε ποτέ κανένα κύριοι! Για να μην σας πω ότι επιβάλλεται κιόλας!)

Τελικά η παγκοσμίως γνωστή ελληνική λεξούλα είναι μεταδοτική! (η λογοκρισία δεν επιτρέπει την χρήση “απρεπών” λέξεων)

Α, να μην ξεχάσουμε κ τα δικά μας … γιατί “νούμερα” υπάρχουν παντού – ω, ναι και στην Ελλάδα επίσης, εδώ κ αν υπάρχουν! Διασκορπισμένα στην επικράτεια – γενικά και κυρίως ειδικά!
Το οποίο ειδικό με ωθεί στο ερώτημα: Βρε, λέτε η “κακόγουστη μόδα” της “αυτονομίας κ ανεξαρτητοποίησης” να περάσει κ στην Ψωροκώσταινα (που ως γνωστόν από “κακογουστιά”, “κακές επιδράσεις” κ από “πυροβολημένους” βρίθει) κ οι “καταπιεσμένοι σκλάβοι του ελληνικού βορρά” (που όλοι τους έχουν, υποτίθεται, στο φτύσιμο εκτός από μία “καλή” μητέρα που πάντα τους στηρίζει και τους αγαπά) να υψώσουν το “λάβαρο” της … επανάστασης ;;
Καλά, αν υποψιαστώ κάτι τέτοιο … θα βγάλω τα φυσέκια μου από τις κασέλες κ θα μπαρουτιαστώ σαν τον … καλόγερο Σαμουήλ στο Κούγκι! Αλήθεια, πώς τα κάνουν τώρα τα ράσα; Κλός ή με βολανάκια; (η μόδα πάνω από όλα 🙂 )

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s