Το υπέροχο παράδειγμα του δημοτικού σχολείου του Φουρφουρά στο Ρέθυμνο της Κρήτης …

Για το καταπληκτικό δημοτικό σχολείο “της φυσης κ των χρωμάτων” του ορεινού χωριού Φουρφουράς στο Ρέθυμνο της Κρήτης κ τον υπέροχο δάσκαλο κ διευθυντή του Αγγελο Πατσιά έχω γράψει ουκ ολίγες φορές – κ το σχολειο κ ο δασκαλος ειναι ένα κόσμημα για το χώρο του. Θα περίμενα βέβαια η αναγνώριση κ οι διθυραμβοι να προέρθουν από όλα τα σχολεία, όλους τους φορείς κ όλους τους δασκάλους της Ελλάδας αλλά προφανώς παραείμαι ρομαντική κ αισιόδοξη …

Παρόλα αυτά, κάποιοι εκτός Ελλάδος και ειδικότερα ο Κυπριακός Ομιλος Ενιαίας ΕΚπαίδευσης κ οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κύπρους μας έβαλαν τα γυαλιά κ μπράβο τους !!!

Στο πλαίσο της συνεργασίας του Κυπριακού Ομίλου Ενιαίας Εκπαίδευσης (Κ.Ο.Ε.Ε.) με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση» του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 25 φοιτητών στο δημοτικό σχολείο του Φουρφουρά την εβδομάδα 16-19 Ιανουαρίου 2014.

Μετά της επίσκεψη, αποφασίσαν να φτιάξουν ένα αρχείο με τις απόψεις και τις εντυπώσεις τους, σημειώνοντας ότι ήταν μια απο τις ωραιότερες μέχρι τώρα εμπειρίες της ζωής τους που θα θυμούνται πάντα μιας και η δουλειά που γίνεται εκεί αντιπροσωπεύει οπως τόνισαν τις αρχές τους, ως πρεσβευτές της Ενιαίας Εκπαίδευσης κι ενός σχολείου που θα αγκαλιάζει όλους τους μαθητές του, χωρίς εξαιρέσεις!

Η ανάρτηση στο ιστολόγιο του ΚΟΕΕ με συνημμένο όλο το αρχειο της επισκεψης υπάρχει στο συνημμένο λινκ κ αξίζει να διαβαστεί από όλους !!!
http://koee.ucyclubs.com/

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s